Фанук България с нов представителен дом за 35-годишнината си в България

24.06.2015 г.5 мин.

На 11 юни 2015 г., в присъствието на елита на българското машиностроене, официално бе открит новият дом в България на световния лидер в областта на роботизацията Fanuc. Специален гост на събитието бе посланикът на Япония у нас Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми. „С откриването на новия офис поставяме началото на следващия успешен етап в 35-годишното ни присъствие в България, в качеството ни на регионален център за Румъния, България, Македония, Гърция, Албания и Кипър”, коментира за Инженер.bg г-н Христо Гилищаров, управител на Фанук България.


фанук, fanuc


След наздравица за добре дошли в атриума на новия офис, събитието бе официално открито от управителя на българския офис, който сърдечно благодари на всички гости за отделеното време, включително на колегите си от Гърция и Румъния, които бяха пристигнали специално, за да споделят празника на българските си колеги. Официален гост на тържеството, наред с посланика на Япония, бе г-н Юуки Кита, старши вицепрезидент на Fanuc Europe Corporation.


Такаши Коидзуми

 

„Днешното успешно развитие на Fanuc не би било възможно без дългата  история на компанията в миналото. Fanuc е създател на първата CNC машина в света, и днес нашите CNC машини са символ за качество, надеждност и иновативност”, заяви при откриването г-н Гилищаров. „Горди сме с факта, че Fanuc избира именно България като една от отправните точки за навлизането си в Европа. Първият офис на компанията у нас е открит през вече далечната 1980 г. Затова днес с основание можем да кажем, че през последните десетилетия, компанията Fanuc е неразривно свързана с технологичното развитие на България и на Европа”, допълни той.

 

Христо Гилищаров


В наши дни, компанията Fanuc предлага продукти в три основни направления: системи за ЦПУ, роботи и роботизирани машини. „Звучи шаблонно, но най-важният фактор за нашия успех са хората на Fanuc. В един все по-глобализиращ се свят, в които почти всички големи световни компании се изкушиха да аутсорсват производства в Китай, Fanuc не се подведе по този модел. Всички наши продукти продължават де се произвеждат само и единствено в Япония”, коментираха домакините. Офисът в България предлага цялата продуктова гама на Fanuc в трите продуктови направления на компанията, плюс сервизно, гаранционно и извън гаранционно обслужване и резервни части.


 

На впечатляващо добър български, японският посланик у нас Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми също поздрави гостите, изразявайки радостта си от факта, че една японска компания развива толкова дълго и успешно бизнес в България.

 


След разходка из новия офис, колегите от Фанук България, поканиха гостите на презентационната част от събитието. В нея те представиха най-новите продукти и решения на Fanuc в изброените три основни продуктови направления. Габриел Вескан от Румъния, с подкрепата на г-н Даниел Методиев от българския офис, запозна гостите с иновациите на японския лидер в областта на заводската автоматизация. Следващите две презентации, посветени на новостите в гамата роботи и роботозираните машини - Robodrill, Robocut и Roboshot, с много ентусиазъм и професионализъм изнесе г-н Валентин Тенев от българския офис.


 

Присъстващите гости имаха възможност лично да се убедят в начина на функциониране на техниката на Fanuc чрез реални демонстрации на машини с ЦПУ, роботи и робомашини, в обширния шоу-рум в новия офис на компанията.

  


Екипът на Инженер.bg се присъединява към многобройните пожелания за здраве, успехи и дръзновение, отправени към колегите от Фанук България.

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/