Тех Индустри България: Инсталацията EcoCvelox на Ecoclean бе отличена със златен приз от German Innovation Award 2020

14.01.2021 г.4 мин.

Компанията Ecoclean е сред победителите в наградите за иновации за 2020 г., които се връчват от немската асоциация German Design Council (Rat für Formgebung). Компетентното жури включва известни физици, патентни консултанти, компютърни специалисти, продуктови дизайнери и други професионалисти. Инсталацията EcoCvelox, чийто пазарен дебют бе през 2019 г., получи златното отличие в категорията „Машини и инженеринг“ в състезателния клас „Excellence in Business to Business” (б.ред. „Върхови постижения от бизнеса за бизнеса“). Решаващи критерии за получаване на наградата са степента на иновативност, качеството и функционалността в технически аспект, ползите за потребителя и икономическата рентабилност. „С инсталацията EcoCvelox компанията Ecoclean показа цялостно решение за постигане на най-високите изисквания за техническа чистота на детайлите. EcoCvelox спечели журито със своята интелигентна и модулна система, която позволява лесно модифициране спрямо индивидуалните изисквания на всеки клиент“, информираха за Инженер.bg от Тех Индустри България, официален представител на Ecoclean за българския пазар.

Инсталацията ефективно комбинира отстраняването на заусенъци с водна струя под високо налягане с различни процеси на почистване при ниско налягане. „Досега процесите по измиването и изсушаването обикновено изискваха две отделни машини, но EcoCvelox на Ecoclean вече комбинира тези два процеса в една инсталация. Иновацията е в резултат на непрекъснато нарастващите изисквания на производителите за постигане на техническа чистота на детайлите чрез експертно обезмасляване, почистване и подсушаване“, поясниха от Тех Индустри България.

„В световен мащаб и във всички индустриални сектори изискванията за техническа чистота на компонентите нарастват. Надеждните процеси за премахване на заусенъци, почистване и изсушаване на детайлите са от съществено значение не само за задоволяване на нарастващите изисквания, но и за гарантиране, че детайлите ще функционират безотказно и че последващите процеси ще дадат желаните резултати“, допълниха от Тех Индустри България.

За пръв път EcoCvelox комбинира тези стъпки в една система, като отчита също нуждата от адаптивност и индивидуализация. Това води не само до по-ниски разходи, например заради по-дългия експлоатационен живот на инструментите, по-кратки времена на цикъла и на смяната на инструментите, но и по-малко прекъсвания по време на работа.

Освен с ориентирания си към бъдещето дизайн, системата печели точки и с иновативни компоненти, като силно динамичната линейна транспортна система и интегриран CAD/CAM интерфейс, който потребителите познават от машините за металообработка. Премахването на заусенъци под високо налягане може да се програмира бързо и лесно офлайн на базата на конструктивните данни за обработваните детайли.

Иновативни функции на EcoCvelox:

  • Премахване на заусенъци, почистване и изсушаване в една инсталация;

  • Компактна конструкция, комбинирана с линейна транспортна система с голяма динамика;

  • Индивидуално конфигурируеми модули с възможност за надграждане в зависимост от процеса;

  • Експертно почистване на машинни детайли с размери до 200х200х200 mm;

  • Възможност за почистване на компоненти чрез инжекционно измиване, пръскане, целенасочено изплакване и ултразвук;

  • Време на цикъла само 15 s;

  • Сушене на компонентите с високоскоростно продухване и/или вакуум;

  • Интегриран интуитивен CAD/CAM интерфейс;

  • Лесна употреба с възможност за ръчно или автоматизирано зареждане;

  • Едностранно или противоположно зареждане и изваждане на детайлите.

Източник на снимковия материал: Тех Индустри България, Ecoclean

Тагове: Ecoclean, машиностроене, металообработка, награда, Тех Индустри България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тех Индустри България ЕООД
www.techindustrybg.com