Стажанти за развойна дейност и нова лаборатория анонсираха от Либхер по време на „Стажове“ 2018

24.04.2018 г.4 мин.

Либхер-Хаусгерете Марица се нарежда на трето място по брой на служителите в структурата на международния концерн Liebherr. Българското дружество е специализирано в развоя и производството на висококачествена хладилна техника, а HR специалистите му коментираха, че голяма част от успехите на компанията се дължат на младия ѝ мотивиран екип. „Много от колегите ни са заели постоянни позиции в компанията, след като са преминали успешно през стажантската ни програма“, заявиха за Инженер.bg от Либхер по време на тазгодишното кариерно изложение „Стажове“ в Технически университет – София.Компанията предлага стажантски позиции в различни отдели, сред които „Конструктивен“, „Производствена техника и планиране“, „Развойна дейност“ и др. „Техническите специалности, към които е ориентиран стажът, включват машиностроене, автоматизация, компютърни системи и технологии и мн. др. Място и реализация при нас могат да намерят и млади специалисти от сферите на икономиката и човешките ресурси“, информираха от компанията. Стажът в Либхер-Хаусгерете Марица е с продължителност минимум 3 месеца, като може да се проведе през цялата година. „Убедени сме, че това е необходимото време за един стажант да навлезе достатъчно дълбоко в материята и дейността на съответния отдел. Стажовете при нас са платени, като могат да бъдат удължени при желание от двете страни“, поясниха още от българското дружество.


Стажантите, които имат стремеж да се занимават с развойна дейност, имат изключителния шанс да се включат в специално сформиран екип, който от 2 години работи изключително в тази посока. Благодарение на него в България се произвеждат чисто нови модели, които не са част от портфолиото на никое друго предприятие от концерна.В базата край Пловдив тече изграждането на нови, уникални изпитателни стаи, като част от разширението на съществуваща лаборатория. „В най-скоро време ще имаме остра нужда от експерти в областта на софтуерното инженерство, юзър интерфейса и тестването“, изтъкнаха от Либхер.


Българската компания разполага с тясно специализирани експерти, които отговарят за постоянното развитие на всички служители. Регулярно се провеждат обучения с разнообразна насоченост – технически компетенции, езикови курсове, развитие на т. нар. софт скилс, като за някои от тях се пътува и до Германия, където е позиционирана централата на Liebherr.В рамките на изложението за работодатели „Стажове“, което се проведе за 7-ма поредна година, от компанията разказаха и за редицата придобивки, които работещите в Либхер използват. „Седемнадесет транспортни линии обслужват нашите служители, като им осигуряват придвижване от и до работното място в районите на Пловдив, Асеновград, Куклен и Пазарджик. В социалния пакет са включени и намаления на храната в стола на предприятието, както и допълнително здравно осигуряване, карти за спорт и помощ при релокацията на даден служител от едно населено място в друго“, коментираха в заключение от Либхер.


Повече информация за Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/