СИАД: Нашите индустриални газове и решението Aroma+ правят разопаковането истинско удоволствие

09.12.2019 г.3 мин.


Италианският посланик в България Н.Пр. г-н Стефано Балди и директорът на Конфиндустрия България, г-жа Мила Ненова, бяха сред официалните гости на щанда на СИАД по време на специализирания форум Месомания 2019. Българското дружество е част от структурата на италианската компания SIAD – лидер в производството на индустриални газове за хранително-вкусовата промишленост и медицината. „Тук сме, за да представим богатата гама индустриални газове, както и най-новото решение, патентовано от SIAD – Aroma+”, коментираха пред екипа на Инженер.bg от фирмата.Историята на SIAD стартира с разработката на пореста пълнежна маса за ацетиленови бутилки. Започнала като типично семейна компания, днес групата е водещ доставчик на химически продукти и инженерингови услуги със заводи по цял свят.


Свежи месни изделия с индустриалните газовеSIAD


„Сред основните акценти в присъствието ни на българския пазар са индустриалните газове за пакетиране на хранителни продукти в защитена атмосфера. Такъв тип опаковане може да се използва за почти всички храни, но основното му приложение е при меса и месни изделия. Благодарение на нашите газове, продуктите удължават срока си на годност, а свежестта им се запазва по естествен начин, без вреда за здравето“, разясниха от СИАД.Aroma+, или да разопаковаш с удоволствие


Освен стандартната продуктова гама, СИАД анонсира и иновативна разработка за пакетиране на месни изделия. „Aroma+ е решение, насочено към още по-високото удовлетворение на потребителите. Устройството се монтира към машината за опаковане и по този начин газът преминава първо през него. Там той влиза в контакт с аромата на предварително подбрани билки и подправки. Така, при отваряне на опаковката не се усеща мирис на пластмаса и други неприятни летливи съединения“, поясниха от компанията.


Тези аромати не се предават на самото месо и не влияят на неговия вкус и мирис. Същевременно технологията помага за още по-дългото запазване свежестта на продукта“, посочиха още от СИАД. Подправките, използвани в Aroma+, могат да бъдат най-различни, а производителите на месо имат възможността и сами да изберат какъв точно аромат желаят за съответното изделие.


Изложението Месомания се проведе за 26-и пореден път през ноември 2019 г. Паралелно с него, гостите на Интер Експо Център в София имаха възможност да се насладят и на форумите Светът на млякото, Булпек, Салон на виното и Интерфуд & Дринк.Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СИАД България ЕООД
www.siad.bg