Безплатен семинар на SpaceCAD разкрива възможностите за симулация на екструдирането на профили с QForm Extrusion

13.01.2022 г.3 мин.

Доказаната българска компания SpaceCAD, която доставя иновативни 3D, CAD/CAM/CAE решения и изпълнява инженерни услуги за проектиране и изработка на продукти в различни индустриални сектори, Ви кани да се включите в безплатен уебинар. Той ще се проведе онлайн на 25 януари 2022 г., вторник, от 14:00 часа. „Темата на събитието е „Симулация на екструдиране на профили с QForm Extrusion“. Ще Ви запознаем с начините за симулация на процеса на екструдиране на профили с помощта на специализирания софтуер QForm Extrusion за процесите коване и формоване на метали, както и с разчитането на резултатите и предимствата от използване му“, информираха за Инженер.bg от SpaceCAD.

QForm Extrusion представлява софтуер, предназначен за симулация и оптимизация на инструменти и технологии за „топло“ и „студено“ формоване на метални детайли чрез коване, щамповане или изтегляне. Той позволява да се сведат до минимум и дори напълно да се изключат пробните серии и доработките на инструментите.

QForm Extrusion позволява да се анализира цялата технологична верига - от моделирането до производството — чрез симулиране и анализ на процесите на нагряване, пластична деформация на всички преходи, охлаждане и промяна на свойствата на материала. Софтуерът дава възможност и за ранно откриване и коригиране на конструктивни решения и инструменти, които могат да причинят брак и дефекти в метала на крайните продукти“, поясниха от Спейскад.

По време на уебинара ще научите повече за:

  • Симулацията на процеса и инструментите;

  • Практическото приложение и примери на потребители;

  • Модула QexDD за създаване на 3D модел на инструментите от 2D чертеж на профила;

  • Новите възможности и подобрения;

  • Предимствата на QForm Extrusion и как да избягвате производствени проблеми, да редактирате инструменти и др.

Регистрирайте се, за да се включите в уебинара и да научите как да създавате симулации на процеса на екструдиране на профили с помощта на специализирания софтуер QForm Extrusion. Очакваме Ви“, обърнаха за с покана към специалистите от цялата страна от SpaceCAD.

Източник на снимковия материал: SpaceCAD, СпейсКАД, QForm Extrusion

Тагове: SpaceCAD, металообработка, уебинар

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СпейсКад/SpaceCAD
https://www.spacecad.bg/