РАИС подкрепи развитието на бъдещите технически таланти – две учебни заведения бяха оборудвани с техни специализирани машини

12.01.2023 г.6 мин.

Станете част от екипа на доказания лидер в производството на металообработващи машини и дайте старт на своята кариера сега!

С повече от 25 години история, РАИС е една от водещите европейски компании в производството на металообработващи машини, която развива дейността си успешно не само у нас, но и в цяла Европа, както и по света. Предвид това, че производствените ѝ мощности са локализирани в България, екипът на компанията инвестира непрекъснато в бъдещето на индустрията в България и в развитието на младите технически таланти, които ще бъдат отговорни за него. Също така, РАИС непрекъснато подкрепя образователните институции в страната. Специалистите от компанията специално разказаха за Инженер.bg за едни от последните си инвестиции в българското образование.

РАИС, съвместно с партньорите си от ИНХОМ-98, дариха вертикален обработващ център – M550 РАИС, за да осигурят практическата подготовка на бъдещите специалисти. Двете компании силно вярват, че бъдещите инженери и програмисти трябва да се обучават на съвременни машини, работещи с най-новите технологии. Поради тази причина те подсигуриха машина RAIS M550 за студентите от Технически университет – Варна.

Тържеството по този повод се състоя в катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“, а гости на събитието бяха инж. Веселин Миланов, помощник-ректор на Технически университет – Варна, доц. д-р инж. Таня Аврамова, ръководител на катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини", както и собствениците и управители на РАИС и ИНХОМ-98 ООД, инж. Нишан Бъздигян и инж. Ваньо Палазов.

„Желаем успех на младите специалисти, обучаващи се в ТУ–Варна“, заяви инж. Нишан Бъздигян на официалната церемония по предоставяне на дарението.

Инж. Веселин Миланов и доц. д-р Аврамова благодариха за доброто партньорство и направеното дарение, което ще подпомага обучението на бъдещите машинни инженери. „Пожелаваме си това да е първото от поредица предстоящи съвместни събития между нашето учебно заведение и компаниите РАИС и ИНХОМ-98“, коментираха те на церемонията за представянето на машината.

В началото на последния месец от изминалата година компанията оборудва новата учебна работилница за машини и системи с цифрово програмно управление в Професионална гимназия по аграрни технологии (ПГАТ) „Цанко Церковски“ – Павликени със струг с ЦПУ РАИС Т500. Учениците от най-новата специалност в гимназията „Машини и системи с цифрово програмно управление (ЦПУ)“ ще получат възможност да се обучават на нея и да развият своите практически умения.

„Тази специалност е нова за гимназията и е създадена изцяло спрямо нуждите на местния бизнес, който изпитва недостиг от стругари и фрезисти. Към момента паралелката се състои от 30 младежи от VIII, IX и Х клас, а популярността ѝ измежду ученици и родители непрекъснато расте“, коментираха от РАИС.

На откриването на чисто новата работилница присъстваха специални гости, между които зам.-кметът на община Павликени, инж. Анастасия Вачева; председателят на съвета на директорите на „Унипак“ АД, инж. Тодор Чаков, и инж. Венцислав Стойнев, изпълнителен директор на „Балканкар ЗАРЯ“ АД. Заедно с директора на училището, г-жа Миглена Желязкова, те имаха възможност да прережат лентата на работилницата, с което официално я откриха. Освен струга на РАИС, част от оборудването за учениците е и фреза на HAAS.

„Много малко училища в света могат да предложат на учениците такива машини“, заяви при откриването инж. Тодор Чаков. По думите му, работата в учебната работилница ще положи основите на инженерното образование на учениците.

Освен чрез множество инициативи за развитието на образованието у нас, РАИС помага на младите технически специалисти и инженери, отваряйки вратите на своето производство за тях. В екипа на компанията те могат да открият множество възможности за развитие, чрез различни обучения и стажантски програми, в които имат възможността да вземат участие.

„В екипа на РАИС бъдещите специалисти могат да избират между много позиции, на които да развият уменията си“, категорични са от компанията. Към момента дружеството търси настройчици и оператори на машини, шлосер, заварчик, електромонтажник и др.

Ако проявявате интерес към свободните работни позиции и възможностите за професионална реализация, които компанията предлага, повече подробности можете да научите, като посетите нейния микросайт в Инженерингова борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: РАИС

Тагове: HR, кариера, образование, РАИС

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

РАИС ООД
www.rais-bg.com