РАИС: Иновативните ни разработки RAIS T250 MY и RAIS T250 са част от доклада на ПАРА за успехите на сектора през 2021 г.

03.08.2022 г.5 мин.

Компанията производител на CNC машини, инструменти и оборудване за множество индустриални сектори РАИС е част от доклада „Българските успехи в роботиката и автоматизацията през 2021 г.“ на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА). За своите над 25 години дейност компанията се е доказала като водеща в областта за Балканите и Европа. Успехът ѝ се дължи на непрестанните иновации и технологичен подем, които специалистите внедряват в производството си. А кои са машините и с какво са заслужили доверието на машиностроителите, ще Ви разкажем в днешния материал.

„Разработката и реализацията на всеки наш проект са вдъхновени от конкретната потребност на клиента и амбициите ни за усъвършенстване и прогрес. Постоянно се стремим да разработваме иновативни решения, които да оптимизират предприятията. Гордеем се с нашите RAIS T250 MY и RAIS T250, получили експертното признание и вярваме, че те са само крачка към технологичните върхове, които сме способни да покорим“, коментираха от РАИС пред Инженер.bg.

С какво впечатляват и се отличават отличените разработки на РАИС

RAIS T250 MY

Тази хибридна машина се състои от CNC струго-фрезови обработващ център с 4 оси на управление и робот FANUC ARC MATE 100iD за наслояване на материали с телеподаващ заваръчен апарат. Тази конструкция позволява:

  • Едновременното извършване на множество обработващи операции;
  • Възстановяване и обработване на сложни детайли;
  • Изработка и възстановяване с минимален отпадък на: червячни валове, канални ремъчни шайби, шпонкови канали и др.

Използват се различни форми и точност при обработката, така че да се постигне напластяването на по-твърди метали към обикновени конструкционни стомани. „С RAIS T250 MY производителността и повторяемостта на процесите са значително повишени, като към това се добавя и гарантираната икономия на материали, високата точност на обработката (0.05 mm), както и прецизното наслояване“, обясниха от РАИС.

Апликацията от два струга RAIS T250

„Конструкцията се обслужва от един робот и палетна станция. Роботът успоредно зарежда и извежда вече обработените детайли. Обработката се осъществява едновременно от двата струга, съответно от двете страни на детайла. Те биват зареждани последователно. Заготовките се подават в работната клетка на палетна станция, която извежда и готовите детайли. Пренастройката на цялата апликация се осъществява от вградено приложение, което разяснява в диалогов режим стъпка по стъпка нейната реализация“, посочиха от българската компания.

Роботът прави изчисленията си на база основните за детайла параметри – дължина и диаметър. Детайлът се извежда от работната зона, в която се контролират размерите на изделието чрез обособена система. Апликацията е универсална за типово еднакви детайли с различен размер и дължина. Конкретната машина е предназначена за цилиндрични детайли. Техните размери могат да варират в порядъка 10-100 mm за дължината и 35-90 mm за диаметъра.

„Предходната 2021 г. бе плодотворна за бързо прогресиращата развойната дейност на специалистите от РАИС. Те успяха да реализират пазарната премиера на няколко нови машини, както и да завършат успешни проекти, свързани с интеграцията на роботи в производствени процеси и автоматизация на различни дейности. Всичко това не остана незабелязано от нас, поради което сметнахме на нужно да поздравим иновативната мисъл на екипа, отговорен за създаването на хибридната машина RAIS T250 MY и апликацията от два струга RAIS T250, като ги включим в годишния ни доклад“, споделиха от ПАРА.

Източник на снимковия материал: РАИС, ПАРА

Тагове: индустрия, машини с ЦПУ /CNC/, металорежещи инструменти, производство, процесна автоматизация, РАИС, роботи, роботизация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

РАИС ООД
http://www.rais-bg.com