РАИС инвестира в нова производствена сграда в Пазарджик и гледа смело към външните пазари

18.04.2016 г.5 мин.

Има дни и събития, които връщат позагубената през годините на прехода слава на страната ни като машиностроителна сила. Такъв ден бе миналият петък – 15 април 2016 г., когато официално бе направена първата копка на нова производствена база на българската машиностроителна компания РАИС в Пазарджик. И тъй като и успехите, и отговорностите винаги са лични, тя бе направена от вдъхновителя на начинанието и едно от най-ярките имена на машиностроенето у нас  г-н Нишан Бъздигян, управител на РАИС.


 

В присъствието на многобройни официални лица, колеги, приятели, съмишленици и техническата преса, г-н Бъздигян заяви: "Тук сме, защото започваме нещо голямо, искаме да го споделим с вас и да поискаме Божията благословия". Специални гости на събитието бяха г-н Трендафил Величков, областен управител на Пазарджик, г-жа Гинче Караминова, зам. областен управител на Пазарджик, г-н Тодор Попов, кмет на града, представители на общинския съвет, както и г-н Евгени Янев, председател на Сдружението на предприемачите в Област Пазарджик.

 

Кратки приветствия произнесоха г-н Величков, г-н Попов и г-н Янев. Всички те пожелаха успех на РАИС за сериозната инвестиция в реалната икономика на Пазарджик, съпричастността си към добрата кауза и благодарността си за социалната ангажираност на РАИС към града и региона.


 

Новата производствена база на РАИС се намира на видимо разстояние от вече функциониращата. Тя ще включва два цеха, административна сграда и изложбена зала. "За да изпълним поетите от нас ангажименти за производство на машини, сме планирали първият нов цех да е изграден до август т.г., а от септември в него да кипи производствена дейност. Целият проект трябва да е реализиран до края на 2017 г.", коментира г-н Бъздигян. Във връзка с изграждането на новата производствена база ще бъдат открити около 100 нови работни места, а обучението на първите наети вече е стартирало.

 


Фирма РАИС е български производител на металообработващи и металорежещи машини с цифрово-програмно управление. Производствената програма на фирмата към момента включва шест модела стругови машини и десет модела фрезови машини, два модела пет-осни центри, както и пет модела двушпинделни стругове. Машините на РАИС се окомплектоват с цифрови-програмни управления на доказани производители като Siemens и Fanuc. Те се предлагат и дооборудвани с роботи на Fanuc, като РАИС разработва и цялостни роботизирани комплекси от няколко машини, обслужвани само от роботи. Благодарение на технологията IoT (Internet of Things – Интернет на нещата), българската производствена фирма въвежда и възможността за мониторинг и отдалечена поддръжка на машините.

 

Паралелно с новите машини, РАИС извършва пълна рехабилитация на машини с ЦПУ, включително на хоризонтални и вертикални центри. Произвежда и резервни части за кари.

 

"Наши машини са внедрени в производствени предприятия не само в България, но и в Германия, Австрия, Италия, Сърбия, Румъния, Турция, Швейцария, Македония, Египет и др. Преди броени дни открихме офис в Хърватия, който ще обслужва пазарите в Северна Сърбия, Словения, Хърватия и Унгария", съобщи г-н Бъздигян.


 

Инженер.bg сърдечно благодари на екипа на РАИС за поканата да присъства на събитието и пожелава на колегите от РАИС здраве и нека дръзновението на откриватели и смелостта на победители винаги да бъде с тях!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

РАИС ООД
http://www.rais-bg.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Сименс ЕООД, направление Индустрия
http://www.siemens.com/businesses/bg/bg/