Председателят и CEO на FANUC Corporation д-р Йошихару Инаба бе в България по повод откриването на новата фабрика на РАИС

23.05.2018 г.4 мин.

Във връзка с откриването на новата производствена база на българската машиностроителна компания РАИС на 17 май 2018 г., на мястото на събитието в гр. Пазарджик пристигна петчленна делегация от FANUC CorporationЯпония. Сред специалните гости от Страната на изгряващото слънце бе и Председателят и главен изпълнителен директор на компанията – д-р Йошихару Инаба (Dr. Yoshiharu Inaba). Придружаваха го г-н Кацуо Кочари (Katsuo Kochari), изпълнителен вицепрезидент на FANUC Corporation, г-н Шиничи Танзава (Shinichi Tanzawa), президент и главен изпълнителен директор на FANUC Europe, г-н Хироюки Харада (Hiroyuki Harada), вицепрезидент на FANUC Europe, както и г-н Рюджи Сасуга (Ryuji Sasuga), управител на отдел Административен във FANUC Japan.


 

 

Повече за официалното откриване на новата производствена база на РАИС четете ТУК.

 

„Това е първото посещение от страна на д-р Йошихару Инаба в България, което подчертава изключителната оценка на партньорството между ФАНУК и фирма РАИС. Важността на визитата допълва и факта, че предишното посещение на почетния председател на FANUC Corporation д-р С. Инаба (Dr. Seiuemon Inaba) е било в края на 80-те години по повод дейността на FANUC Machinex тогава“, коментира инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България.

 

Председателят на глобалния технологичен лидер участва в прерязването на лентата на новото производствено предприятие на РАИС. В рамките на церемонията по откриването д-р Инаба не пропусна да поздрави компанията за реализираната инвестиция и да й благодари за дългогодишното и успешно сътрудничество. „За мен е голяма чест да бъда тук по този тържествен повод“, заяви председателят на FANUC Corporation. „Партньорството между FANUC и РАИС стартира през 1995 г. и оттогава ние създадохме много тесни връзки. РАИС беше пионер в новата ера на CNC машиностроенето в България, а днес компанията е вече лидер в бранша. Изключително високо ценим това постижение и сме щастливи да бъдем част от него“, отбеляза д-р Инаба.


 

Той изтъкна още, че освен при CNC машините, РАИС има голям принос и в развитието на роботизацията и индустриалната автоматизация у нас. „Това е моето първо посещение в България, при което се запознах лично с г-н Бъздигян и с дейността на фирмата. Убеден съм, че индустриалното производство в България, както и РАИС имат светло бъдеще. Обещавам, че FANUC Япония и FANUC Европа ще задълбочават своята подкрепа към РАИС, както и към всички клиенти на дружеството. Аз съм много щастлив да видя новото производствено предприятие на РАИС и бих искал искрено да поздравя г-н Бъздигян, както и целия екип на РАИС за това постижение“, коментира в заключение д-р Инаба.Като символ на дълбоките партньорски отношения между РАИС и FANUC, д-р Инаба заедно с г-н Бъздигян посади дръвче японска вишна в двора на новата производствена база.


 

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg, ФАНУК България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/