Нови партньори и продуктови предложения представиха ЛД, РАИС, Fanuc и Trumpf в рамките на Пловдивския панаир

14.10.2016 г.5 мин.

След успешното приключване на тазгодишното издание на Международен технически панаир-Пловдив ще предложим на вашето внимание запомнящото се представяне на някои от традиционните участници в него. На събитието гостите на индустриалния форум се запознаха с новостите и последните разработки на големи компании като ЛД, РАИС, Fanuc и Trumpf. Ето и най-интересното от техните щандове през шестте дни на Панаир 2016.


ЛД обяви за първи път в рамките на Панаира своя нов партньор BAUER KompressorenУтвърдената търговска и инженерингова компания ЛД представи за първи път по време на МТП 2016 изделията на новия си партньор BAUER Kompressoren. ЛД предлага компресорите високо налягане на BAUER на пазара у нас. „С това ново партньорство допълваме и разширяваме гамата компресори на утвърдения немски производител BOGE в нашето портфолио”, коментира за Инженер.bg инж. Здравка Дабижева – управител на ЛД. Компанията BAUER е производител на индустриални компресори, съоръжения и принадлежности за високо налягане, които именно вече са част от продуктовия каталог на ЛД.Друг нов и интересен експонат на красивия щанд на ЛД бяха електрозадвижванията от серията C_Electrics на доказания италиански производител Camozzi. Тяхният пазарен дебют се състоя през лятото на 2016 г., а фирма ЛД получи златен медал и диплом от МТП 2016 за тях.Сред основните акценти в представянето на компанията бяха и тръбопроводите на италианския производител AIRCOM. От миналата година ЛД предлага техните цялостни тръбопроводни системи, като българското дружество вече има и реализирана система с тях.


Петосен вертикален обработващ център и иновативни стругово-фрезови центри на щанда на РАИСДруг традиционен участник на тазгодишните изложения бе водещият български производител РАИС, който представи 5-осен вертикален обработващ център VMC 350 с ЦПУ система HEIDENHAIN TNC 620. От фирмата поясниха, че машината е с възможност за едновременно управление по 5 оси, което я прави подходяща за обработката на сложни конфигурации.Важен акцент от експозицията на РАИС бе стругово-фрезови център T250, модификация от серия BMT със система Fanuc 0i-F.Друга новост на компанията, която гостите успяха да видят на фирмения щанд на РАИС, бяха стругово-фрезови центри, производство на Miyano, направление на компанията Citizen, на която българското дружество е представител за Балканите.


Fanuc заинтригува вниманието на посетителите с робот, играещ на дама, на своя щандЕдин от световните лидери в областта на индустриалната автоматизация и роботизация Fanuc Europe Corporation също взе участие на индустриалния форум в Пловдив чрез своето дъщерно дружество Фанук България. На щанда на компанията имаше много интересен постер, на който с роботи на Fanuc бяха изобразени земното кълбо и континентите на него.От българското представителство демонстрираха по нетрадиционен начин пред посетителите възможностите на малък робот Fanuc LR Mate 200iD, който играеше на дама. Специфичното за него е, че той има размерите на човешка ръка и може да се приложи във всички приложения, в които е нужно участието на човек.Малка прецизна CNC машина ROBODRILL Alpha D21LiA5, в която специалистите на Fanuc са вградили най-новите си разработки, бе друг акцент в представянето на фирмата. Самата машина е пригодена за интегриране на робот и по време на събитието изработваше шприц форма за очила.


Trumpf демонстрира иновативно оборудване по време на техническия форумTrumpf е високотехнологичен производител на машинни инструменти, лазерно оборудване и електрокомпоненти, който привлече интереса с иновативната машина TruBend Series 3170. Тя беше отличена със Златен медал от Пловдивския панаир за 2015 г. Друга новост на щанда на компанията бе маркиращ лазер TruMark Station 5000.


Иновативно решение за сортиране на продукция Zorkiy 3 представи фирма Сорт БГСорт БГ е официален дилър за територията на България на руския производител Csort. На своя щанд в палата 14 българската фирма представи енергийно-ефективния фотосепаратор Zorkiy 3, сортиращ продукцията по цвят, който спечели Златен медал за иновативен продукт по време на изложението.


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЛД ООД
http://www.ld-gmbh.com/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

РАИС ООД
http://www.rais-bg.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трумпф България ЕООД
https://www.trumpf.com/bg_BG