Монтюпе разкри важността на Lean инженерите пред студенти от Русенски университет „Ангел Кънчев“

28.06.2019 г.4 мин.

Студенти от катедра „Технология на машиностроенето и металорежещите машини“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“ посетиха производствената база на Монтюпе в града. „Имахме удоволствието да посрещнем групата студенти и да ги запознаем с процеса на стегнато производството във фабриката, както и да им покажем отблизо използваните в нея машини. Надяваме се сред тях да сме спечелили бъдещи наши колеги”, съобщиха от компанията за Инженер.bg.


 

Монтюпе е предприятие, специализирано в производството на алуминиеви детайли за автомобилната индустрия. „Естеството на работа при нас е такова, че инженерът трябва да измисли, да тества, да внедри, а след това и да усъвършенства дадена технология. Убедени сме, че за студентите е не само полезно и вдъхновяващо, а и наистина необходимо да видят как този процес се осъществява“, разказаха от дружеството.

 

Самите студентите също споделиха, че този вид посещения са от голямо значение за тяхното обучение и професионално развитие, особено в началния етап на образованието им, тъй като по този начин те могат да видят как изглежда бъдещата им професия. По думите на бъдещите инженери подобни съвместни инициативи между бизнеса и университета им дават възможност да разберат как работят в реална среда различните технологии и машини в такъв голям мащаб, както и какво точно да очакват от бъдещата си професия.


 

Политиката на фирмата е ориентирана към т.нар. стегнато производство и за това може би най-атрактивните дейности са тези на Lean инженера. „Един Lean инженер трябва да може да планира, да разучава и да подобрява процесите. Производственият процес невинаги остава оптимален, предвид развитието и навлизането на все по-нови машини и технологии. Това е и причината компанията непрекъснато да се стреми да го усъвършенства“, коментираха от Монтюпе.

 

По отношение развитието на човешките ресурси, сред основните приоритети на фирмата е предоставянето на възможности пред млади хора, с желание за реализация в реална производствена среда. „Ето защо с най-голямо удоволствие организираме подобни инициативи и сме готови да посрещнем всеки, който има желание да се развива при нас“, коментираха от Монтюпе.


 

Повече информация за Монтюпе ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Монтюпе

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Монтюпе ЕООД
http://www.montupet.bg