Луфтханза Техник София: „Стажантските програми, които организираме, са инвестиция в утрешния ден на компанията“

17.01.2018 г.3 мин.

Луфтханза Техник стъпва на софийското летище през 2008 г., за да се превърне в една от водещите ремонтни бази в Европа. „Положихме много усилия, за да стигне българското дружество до високото международно ниво, на което е днес. И най-голямата заслуга за това безспорно имат всички наши служители. За да продължим развитието си напред, ние не спираме да обръщаме внимание на младите специалисти и бъдещите инженери, които ще осигурят просперитета на Луфтханза Техник София и в утрешния ден“, коментираха за Инженер.bg от компанията.Международно утвърденото име в света на авиационната техника предлага целогодишна възможност на студентите, които имат интерес в областта, да започнат стаж в компанията. „Стажантските програми се провеждат през цялата година във всички отдели, без производството. Не сме ограничили студентите с определени срокове, за да имат опцията да дойдат при нас, когато се чувстват готови, както и когато заетостта в университета им позволява“, разясниха още от фирмата.


От Луфтханза Техник София споделиха, че не срещат сериозни затруднения с намирането на кадри, което говори, че компанията, а и целият бранш се развиват в положителна посока. „Малко по-трудно е единствено с попълване на бройките за авиомеханици. Поради специфичната работа и високата отговорност на тази позиция, встъпителното обучение е задължително. Но то се провежда в групи, за които са необходими 15 човека“, допълниха още от българското дружество.


Основната цел на стажантската програма на Луфтханза Техник София е да работи за сближаване на бизнеса и висшето образование. Освен встъпително обучение за новите попълнения и стажантските позиции, всички служители непрекъснато могат да се възползват от различни допълнителни курсове за подобряване на уменията и повишаване на квалификацията. Така например, въпреки добро владеене на общ английски език, механиците преминават и курс за специализиран авиационен английски, с какъвто те работят.В края на октомври Луфтханза Техник София завърши най-новото си разширение, което включва нов хангар, три нови производствени линии и 6-етажна сграда Така дружеството се превърна в най-голямата ремонтна мощност на глобалната компания в Европа.


Информация за Луфтханза Техник София ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Луфтханза Техник София, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Луфтханза Техник София ООД
https://www.lufthansa-technik.com/lufthansa-technik-sofia