Луфтханза Техник София награди отличниците от Професионална гимназия по транспорт „Макгахан“

28.08.2018 г.3 мин.

Отличниците от Професионална гимназия по транспорт „Макгахан“, изучаващи профил „Ремонт на Авиационна Техника“, бяха наградени от Луфтханза Техник София. Инициативата бе първа по рода си и за двете страни и се състоя в деня, в който авиационните среди у нас честваха годишнината от началото на българската авиация. Тържеството по повода се проведе в Клуба на авиацията на Терминал 1 на софийското летище.„На същата дата преди 71 години е осъществен първият редовен полет по линията София – Бургас. Радваме се, че имахме възможността да споделим празника с всички колеги от сферата“, заявиха за Инженер.bg от българското дружество на Lufthansa, което е и най-голямата ремонтна база за самолети на компанията в Източна Европа.


Празникът, на който присъстваха ръководители на авиационни предприятия, авиокомпании и държавната администрация, ветерани и журналисти, бе организирано от Съюза на ветераните от БГА (Българска гражданска авиация) и с подкрепата на Асоциацията на българските авиокомпании, Летище София, Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение”, както и Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация".С грамота и награди бяха отличени ученици от професионалното средно училище „Макгахан“, показали отличен успех. Специален поздрав към тях отправи г-жа Рени Гекова, директор „Човешки ресурси“ в Луфтханза Техник София, която подчерта, че компанията активно подпомага обучението и развитието на кадри в сферата на авиацията. За целта е разработена стажантска програма, която ежегодно привлича млади специалисти и инженери. Специално място в нея е отделено на авиомеханиците.


Приемът за стаж е отворен целогодишно, като стажантските позиции са за различни отдели на дружеството. Встъпително обучение и опитни екипни лидери помагат на новите попълнения да се интегрират в компанията бързо и ефективно.


Повече информация за Луфтханза Техник София ООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Луфтханза Техник София

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Луфтханза Техник София ООД
https://www.lufthansa-technik.com/lufthansa-technik-sofia