Либхер-Хаусгерете Марица: Експерти със знания и опит поставят началото на всички иновативни решения на компанията

10.06.2021 г.5 мин.

Стажовете на Либхер-Хаусгерете Марица дават възможност за съвместна работа със специалисти по изработването на уреди от най-висок клас.

Зад успеха на всеки утвърден бранд стои ентусиазма и усърдието на група специалисти новатори. Това важи в пълна степен и по отношение на производството на хладилниците и фризерите Liebherr. Вече над 21 години съществен за техния развой и реализация имат и сътрудниците на българското дружество Либхер-Хаусгерете Марица. Част от тях стартират своята кариера благодарение на стажантската и стипендиантската програма на компанията. Какви са перспективите за професионално развитие, които Либхер-Хаусгерете Марица осигурява на бъдещите инженери, научихме от представители на HR екипа на компанията в рамките на онлайн събитието „Стажът – стъпки към успеха“, организирано от Технически университет – София (ТУ – София).

Заводът на Либхер-Хаусгерете Марица се намира с. Радиново, обл. Пловдив и се простира на площ от 89 500 m2. Към момента в него работят над 2100 сътрудници. Продукцията на българската компания обхваща 160 базови модела и около 300 вариации.

Хората зад иновациите

„За нас най-важни са хората – от тях идва инициативата и изпълнението. Тези, които са натрупали знания и опит, поставят началото на всички иновативни решения на компанията. Либхер-Хаусгерете Марица се грижи добре за своите служители. Един от най-силните ни канали за намиране на нови попълнения са именно нашите сътрудници. Благодарение на това, че те са щастливи и доволни от работата си, ежедневно получаваме автобиографии на техни колеги, приятели или познати. Това е добър знак, защото най-добрата реклама за дадена фирма са хората“, споделиха от екипа на Либхер-Хаусгерете Марица.

Как HR специалистите на Либхер-Хаусгерете Марица намира най-добрите таланти?

„Организираме посещения в завода, за да може всеки да се запознае с обстановката и атмосферата. Много от тях след това кандидатстват за работа при нас“, посочиха от компанията.

Ключово за производственото дружество е и установяването на добро сътрудничество с ТУ – София, както и с филиала на университета в Пловдив, което продължава вече над 10 години.

Компанията е дългогодишен партньор и на Инженер.bg.

Отворените обяви за работа в Либхер-Хаусгерете Марица ще откриете в микросайта на компанията в Борса.bg.

Либхер-Хаусгерете Марица осигурява и атрактивни възможности за професионална изява на възпитаниците на висшите технически учебни заведения чрез стажантската и стипендиантската си програма.

Стажовете в дружеството са с продължителност до 6 месеца, а студентите работят заедно с висококвалифицирани специалисти по изработването на уреди от най-висок клас.

А ето и кои са актуалните свободни стажантски позиции в Либхер-Хаусгерете Марица:

  • Стажант Конструктор към развойна дейност – тази позиция е насочена към студенти или млади специалисти, завършили специалисти с техническа насоченост в областта на машиностроенето, машиностроителната техника и технологии, топлотехниката и др. Кандидатите трябва да владеят немски или английски език на ниво B1 – B2 и да имат много добри умения за работа с MS Office;

  • Стажант в отдел „Управление на качеството“ – позицията е предназначена за студенти или завършили специалисти с техническа или математическа насоченост, които владеят немски език на ниво минимум B1 и могат да работят с MS Office;

  • Стажант за група „Управление на материалите“ – стажът е ориентиран към студенти или завършили специалности с икономическа насоченост с много добри умения за работа с MS Office и познания по английски или немски език на ниво B1;

  • Стажант за група „Планиране на производството“ – позицията е насочена към студенти или млади специалисти, завършили специалности с икономическа или техническа насоченост, много добри умения за работа с MS Office и владеене на немски език на ниво B1.

Автобиография и мотивационно писмо можете да изпращате на имейл: ivanka.kazakova@liebher.com и mariya.kirova@liebherr.com.

Адрес за кореспонденция: Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, 

Тагове: HR, Liebherr, кариера, Либхер-Хаусгерете Марица, машиностроене, образование, стаж

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Технически университет – София
https://tu-sofia.bg/