Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица: Направлението на Liebherr за бетонови технологии инвестира в технически иновации през 2022 г.

23.05.2023 г.7 мин.

Станете част от Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица и работете в международен екип от най-високо ниво.

През април т.г. мащабнaта група Liebherr публикува своя годишен доклад, в който обърна специално внимание на акцентите от изминалата 2022 г. в различните сегменти на концерна. Liebherr Concrete Technology е едно от направленията на немския бранд, което специализира в проектирането, производството и поддръжката на оборудване и цялостни решения за технологии за производство на бетон и бетонови работи. Пред Инженер.bg, специалистите от Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица предоставиха повече информация за това какво донесе 2022 г. за компанията и какви са целите на дружеството през следващите месеци.

Сериозен икономически ръст през втората половина на 2022 г.

В продуктовия сегмент на бетоновите технологии Liebherr Concrete Technology регистрира оборот от 253 милиона евро през стопанската 2022 г., което представлява увеличение от 34 милиона евро, или 15.5% на годишна база.

„През първата половина на 2022 г. отчетохме значителен спад в търсенето на бетонови технологии. Това се дължи главно на глобалните увеличения на цените и затрудненията в доставките в строителната индустрия. Въпреки това, благодарение на изключително положителното бизнес развитие през втората половина на годината, Групата успя да надхвърли растежа от предходната 2021 г.“, коментираха от Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица.

Благодарение на растежа в Германия, Австрия и Франция, оборотът в Европейския съюз (ЕС) се развива положително, а в страните извън него повишения на оборота са отчетени предимно в Обединеното кралство и в Швейцария. В регионите на Северна, Централна и Южна Америка, Liebherr Concrete Technology постига силен напредък в Канада, САЩ и Бразилия, а благодарение на добрите продажби в Саудитска Арабия, развитието на бизнеса в региона на Африка, Близкия и Средния изток също е положително. За разлика от това, продължаващият низходящ тренд на китайския пазар е основната причина за понижението на оборота в Азия и Океания.

„Глобалният оборот се увеличи рязко, особено при бетоновите помпи и сензорните технологии. Оборотът от автомиксери и смесителни инсталации се е увеличил умерено спрямо предходната стопанска година“, коментираха още от българското дружество.

Пазарен дебют за различни иновации в бетоновите технологии

Акцент в сегмента на технологиите за бетон през 2022 г. е предсерийното производство на HTM – първия хибриден камион миксер с конвенционално задвижване и захранвана от батерии конструкция. Представянето на новото поколение смесителни инсталации на изложението Bauma в Мюнхен, Германия, е друг крайъгълен камък за компанията.

„Betomix и Mobilmix са базирани на иновативна модулна система и заместват няколко предшестващи серии. Модулността на новите смесителни инсталации предлага на клиентите индивидуално решение, съобразено със спецификите на конкретното приложение. Новите версии са оборудвани с подобрени задвижвания, осигуряващи спестяване на енергия до 30%, както и по-висока точност на дозиране, което означава, че могат да се спестят до 7.5 kg цимент на 1 m3 бетон“, обясниха от Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица.

Развойна дейност и инвестиции в енергийна ефективност

“През 2022 г. развойните дейности на Liebherr Concrete Technology се фокусираха върху технологиите за контрол и управление. Основната цел бе  оптимизирането на системите и процесите чрез събиране и обработка на данни. Освен това, към момента се работи върху хибридно задвижване за монтирани на камиони бетон помпи”, разказаха българските специалисти.

Инвестиционните дейности в централата са насочени към мерки за подобряване на енергийната ефективност. През изминалата година фотоволтаични системи и нови отоплителни системи са инсталирани в различни обекти на Liebherr по целия свят, за да се намали потреблението на енергия и емисиите на CO2.

Благодарение на стабилния си обем поръчки, Liebherr Concrete Technology очаква оборотът в сегмента да се увеличи значително и през 2023 г. “Това обаче зависи преди всичко от стабилните доставки на материали и развитието на бранша и неговите нужди”, поясниха от компанията в България.

Liebherr Concrete Technology е доказан работодател в България

Българското дружество на Liebherr Concrete Technology е регистрирано през 2021 г. Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица произвежда бетоновози, които доставя на фирми от Източна Европа, Саудитска Арабия, Израел и др., а от екипа на фабриката в Германия получава оборудване, което впоследствие монтира и изпраща към западноевропейските клиенти на Liebherr.

Екипът на компанията у нас е съставен от висококвалифицирани специалисти, сред които инженери, механици, заварчици, логистици, специалисти по контрол на качеството и административни служители. Именно те допринасят за превръщането на Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица в достоен представител на немския концерн и в незаменима част от екосистемата на международната компания.

У нас дружеството осигурява работа на десетки специалисти, а всеки, който има знания, талант и желае да се развива в международната компания, е добре дошъл да се присъедини към екипа на Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица.

Ако се интересувате от възможностите за работа, които предлага Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица, не пропускайте да следите свободните работни позиции в микросайта на компанията в Инженерингова борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица, canva.com

Тагове: HR, Liebherr, кариера, Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД
https://www.liebherr.com/en/bgr/start/start-page.html