Лазатек: Успешно завършихме проект по доставка и пускане в експлоатация на зъбофрезова машина HERA-200S в Подем Габрово

04.07.2024 г.5 мин.

„Щастливи сме да съобщим, че през месец май т.г. завършихме успешно внедряването на зъбофрезова машина HERA-200S на Yunil Machine в българската компания Подем Габрово ЕООД. Доставката е по проект „Технологична модернизация в предприятието“, който е финансиран по Програмата за икономическа трансформация към Националния план за възстановяване и устойчивост. Пуснатата в експлоатация машина ще даде възможност за повишаване и разширяване на производството на нашия клиент“, съобщиха за успешната реализация от утвърдената българска фирма Лазатек. Тя предлага универсалните зъбонарезни машини на Yunil Machine в България.

Подем Габрово ЕООД е фирма с дългогодишен опит в производството на електрически телфери, индустриални кранове и кранови компоненти. Фирмата произвежда и поддържа на склад богата гама от резервни части за подемни съоръжения.

За своето производство компанията има нужда от високопроизводително и модерно оборудване, като за целта е кандидатствала за финансиране по проект „Технологична модернизация в предприятието“ по Програмата за икономическа трансформация към Националния план за възстановяване и устойчивост. През 2023 г. е обявена процедура с предмет „Доставка на високотехнологична зъбофрезова машина с ЦПУ“, по която фирма Лазатек е избрана за доставчик на машината.

„Конкурентната цена, безкомпромисното качество и дългогодишният опит бяха причината да бъдем избрани за изпълнител на този проект. Доверието и удовлетвореността на нашия клиент от коректната доставка и експедитивната инсталация са повод за изключителна гордост за нас“, коментираха от Лазатек.

Южнокорейската компания Yunil Machine е известен производител на CNC зъбонарезни обработващи центри с богат опит в проектирането и разработката на високотехнологично оборудване. От създаването си през 1963 г. досега компанията успява да се наложи на световния пазар, като днес повече от 80% от нейните продуктите са изнесени в десетки страни по света. Машините на Yunil Machine се отличават с високо качество, отлични технически характеристики и високотехнологично оборудване.

Обхватът на приложение на зъбофрезовите машини на Yunil Machine е доста широк: машиностроене, авиационна индустрия, корабостроене, уредостроене и автомобилна индустрия. „Фрезоването на зъбни колела е най-разпространената технология за производството на тези машинни елементи, което изисква високопроизводителни машини с мощни двигатели и тежки режими на обработка при използването на модулни червячни фрези“, заявиха от Лазатек.

Доставената зъбофрезова машина с ЦПУ е модел HERA-200S, която е проектирана с висока здравина на корпуса, вграден двигател с висок въртящ момент по ос C (опция) и постоянно автоматично коригиране на хлабината по ос B/С. Специален транспортен конвейер отвежда стружките от корпуса на машината. Тя може да се използва и в автоматизирани производствени линии. „HERA-200S е вертикална зъбофрезова машина, която обработва детайли с максимален диаметър 200 mm. Необходимата заемана площ е 3685 x 2540 x 2610 mm, а теглото ѝ е 10 000 kg. HERA-200S може да бъде оборудвана с ЦПУ на Siemens или на FANUC“, информираха още от Лазатек.

„В България Лазатек е доставила зъбофрезови машини в различни производства назад във времето. През последните пет години компанията претърпя сериозна трансформация и внедрената в Подем Габрово ЕООД машина е първата след този период. Преминахме през трудни времена, но успяхме да запазим и възстановим нашата жизнеспособност и днес уверено можем да кажем, че гледаме смело напред към следващите ни проекти“, допълни още г-жа Надя Атанасова, управител на Лазатек.

Очаквайте през есента на т.г. в специално интервю пред Инженер.bg, в което г-жа Атанасова ще разкаже за настоящите партньорства на компанията, за професионалните си предизвикателства и мечти, както и за целите на Лазатек през следващите години! 

Източник на снимковия материал: Лазатек

Тагове: Yunil, зъбни колела, индустрия, Лазатек, машини с ЦПУ /CNC/, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Лазатек ЕООД
www.lazatec.com