ЕМО 2017: Fanuc разработи нов високопроизводителен робот с IP67 за работа във влажна среда

29.09.2017 г.4 мин.

In Macedonian.


На изложението EMO 2017, което се проведе от 18 до 23 септември в Хановер, Fanuc представи най-новия си робот, разработен специално за измиване в промишлени условия. „Роботът R-2000iC/210WE е нов модел от серията R-2000iC, с усъвършенствана механична конструкция, който е предназначен за автомобилната индустрия, свързаните с нея доставчици, Tier 1 и други приложения, при които технологичният процес включва измиване“, съобщиха за Инженер.bg от Фанук България.

 

Новият робот R-2000iC/210WE е надежден, здрав и водоустойчив. Максималната му товароносимост е 210 kg. „Новият робот може да издържи дълъг период от време на високо налягане и многобройни натоварвания, възникващи в процеса на измиване. Благодарение на специалната антикорозионна защита, целият робот, включително външната повърхност, предавките и други компоненти, са напълно устойчиви срещу висока влажност и на миещи средства. Това го прави оптимален избор за екстремни условия на експлоатация“, коментираха от Фанук България. Двигателите, съединителите и други компоненти, намиращи се във вътрешното пространство на робота, са защитени чрез предпазни кожуси, които изолират машината и постигат клас на защита IP67. Освен това, всички вътрешни комуникационни елементи, като кабели, въздуховоди и други, са надеждно разположени в здрав и гъвкав шлаух. Предавките са фабрично напълнени с масло и са проектиран да издържат на високи температури и механични натоварвания, причинени от процеса на измиване.

 

„По време на EMO 2017 Fanuc направи демонстрация на R-2000iC/210WE в реална работна клетка за измиване с вода. Клетката бе напълно затворена и включваше два робота: R-2000iC/210WE и LR Mate 200iD/7WP. Новият робот R-2000iC/210WE придвижваше блок на двигател над фиксирана дюза високо налягане, а отделно роботът LR Mate 200iD/7WP с водна дюза ниско налягане измиваше втора, по-малка част на двигателя“, разказаха от Фанук България. „За да се справи с екстремните експлоатационни условия, Fanuc разработи на базата на серията R2000 новия водоустойчив модел R-2000iC/210WE с клас на защита IP67, чиято нова конструкция е съобразена с процесите на измиване. Това го прави един от най-надеждните роботи за измиване, който е в състояние да издържи тежките работни условия на този процес“, допълниха специалистите от фирмата.

 


Стандартното изпълнение на R-2000iC/210WE включва контролирано продухване с въздух в два отделни кръга. Състоянието на робота лесно може да бъде видяно и проверено от пулта за обучение по всяко време. Стандартният клас на защита IP67 гарантира максимална експлоатационна готовност без непредвидени престои. С хоризонтален обхват от 2450 mm и вертикален диапазон от 3415 mm, роботът намира гъвкаво приложение в различни технологични процеси. Благодарение на направени тестове са одобрени няколко специфични индустриални миещи средства. При заявка Fanuc може да тества новия R-2000 и с други специфични почистващи препарати, които клиентът използва.

 

Повече информация за Фанук България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 Източник на снимковия материал: Фанук България, Fanuc

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/