Дигиталните технологии направиха възможно провеждането на „Национални дни на кариерата“ 2020 и в условията на пандемия

28.03.2020 г.5 мин.


Компании от водещи отрасли имаха възможност да се срещнат онлайн с кандидатите за работа и стаж по време на форума „Национални дни на кариерата“ 2020, който тази година се проведе онлайн от 24 до 26 март. В рамките на тридневното изложение, чрез чат интервюта, посетителите на виртуалните щандове на организациите имаха възможност да получат информация за дейността им, както и какви са актуалните им работни позиции и стажантски програми. Ние от Инженер.bg осъществихме виртуални срещи с представители на някои от работодателите участници, за които ще Ви разкажем в днешния материал.

 

Стипендия за студенти с високи академични успехи от АВВ

 

Студентите от инженерни направления имат възможност да кандидатстват за стипендията на фондацията на ABB „Юрген Дорман“. Тя е в размер на 5860 лв., отпуска се за период до 5 години и е насочена към студентите в първи или втори курс, редовна форма на обучение в Технически университет – София или филиала на учебното заведение в гр. Пловдив. Кандидатите трябва да имат успех от зимния семестър на 2019/2020 учебна година минимум „Мн.добър“ (4.50) и общият брутен доход на техните родители да е по-нисък или равен на 2 720 лв. месечно“, споделиха от екипа на АББ България.

 

Кандидатстването стартира от 1 април 2020 г. и продължава до края на месеца. Подробна информация за стипендията ще откриете на уебстраницата на АББ България.


 

Кариера в автомобилната индустия – IMI България, Линамар-Монтюпе и BHTC

 

Един от водещите представители на автомобилната индустрия у нас – Интегрейтид Микро-Електроникс България – също реализира онлайн срещи с посетителите на форума. Компанията бе отличена с призовете „Работодател на годината” и „True Leader“. „IMI България предлага възможности за професионално развитие както за по-опитни специалисти, така и за наскоро завършили своето техническо образование студенти, заявиха от IMI България.


 

Българското дружество Линамар-Монтюпе, специализирано в производството на цилиндрови глави и носачи за световните автомобилни брандове Ауди, Волво и Дженерал Мотърс, също бе сред участниците в кариерния форум. Заводът на дружеството се намира в гр. Русе и в него работят стотици експертни кадри. Компанията осигурява на всички свои служители добри условия на труд, стимулиращо възнаграждение и редица социални придобивки, обясниха от Линамар-Монтюпе.


 

Радваме се, че успяхме да се запознаем и обсъдим кариерните възможности, които Бер-Хелла Термоконтрол предоставя на инженерните специалисти, желаещи да натрупат опит в сферата на автомобилната индустрия. Разказахме им за нашите проекти и технически продукти, за които те ще могат да приложат своите умения“, коментираха от екипа на компанията по време на изложението.


 

За работата на авиоинженера в Луфтханза Техник София

 

Екипът на авиоремонтното дружество Луфтханза Техник София посрещна своите виртуални посетители, представяйки дейността и възможности за развитие на специалистите в дружеството. „Щастливи сме от засиления интерес от страна на желаещите да научат повече за работата на авиоинженерите“, разказаха пред Инженер.bg от компанията.


 

Професионална реализация в голямото семейство на Либхер

 

В момента набираме инженери, владеещи английски или немски език и се радваме на интерес от страна на кандидатите, които посетиха нашия онлайн щанд“, споделиха от Либхер-Хаусгерете Марица – водещ производител на хладилна техника, част от световния концерн Liebherr.


 

По време на изложението имахме възможността да осъществим контакт с наши сънародници, които живеят в чужбина, но имат желание да се върнат в България. Освен това те притежават доста добри умения“, коментираха от Либхер-Транспортейшън Системс Марица – компания от същата индустриална група, чието портфолио включва решения за климатични системи за железопътната индустрия, барабани и рами за бетоновози и др.


 

 

Източник на снимковия материал: АББ България, Бех-ХеллаТермоконтролИнтегрейтид Микро-Електроникс БългарияЛибхер-Транспортейшън Системс МарицаЛибхер-Хаусгерете МарицаЛуфтханза Техник София, Монтюпеunsplash.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АББ България ЕООД
www.abb.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Интегрейтид Микро-Електроникс България ЕООД
http://www.global-imi.com/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Монтюпе ЕООД
http://www.montupet.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Луфтханза Техник София ООД
https://www.lufthansa-technik.com/lufthansa-technik-sofia

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД
https://www.liebherr.com/int/bg/bgr/bulgaria/about-liebherr/locations/liebherr-in-bulgaria.html