Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

27.10.2016 г.4 мин.

Здравейте, приятели! Отново е ред на традиционната ни рубрика „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“, обобщаваща новините, публикувани в търсачката на технически продукти, инженерингови услуги и инженерни кадри Борса.bg. Днес ще си припомним за престижната класация Top 100 на See News, в която попадат 11 български компании. Интересна новина бе и обявяването на г-н Шиниджи Танзава за президент и главен изпълнителен директор (CEO) на Фанук Европа. Важен акцент бе и информацията за ръст в машиностроителния сектор за 2015 г. За тези и още интересни новини адресът е www.борса.bg!

 


Шиниджи Танзава е новият президент и главен изпълнителен директор (CEO) на Фанук Европа – утвърден доставчик на машини с ЦПУ, роботи и технологии за промишлена автоматизация, съобщиха за Борса.bg от българския клон на компанията. Като президент, считано от 1 септември 2016 г., той поема отговорност за цялостната дейност на фирмата на територията на „стария континент“.

 

Класация на 100-те най-големи компании в Югоизточна Европа направи агенцията за бизнес новини See News, информира BalkanEngineer.com за Борса.bg. 100.6 млрд. евро са общите приходи за 2015 г. на всички дружества в региона, участващи в класацията.

 

Италианската компания Advanced Printing Systems (APS) Group откри APS Industrial Park – нова производствена мощност в Ботевград. Инвестицията в завода е на стойност 3 млн. евро, информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ). APS е един от най-големите производители на термични принтери в световен мащаб.

 

През изминалата година машиностроителният бранш е произвел 5% от обема на индустриалното производство в България и е създал около 7.6% добавена стойност в индустрията, информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ).

 


Гръцкият производител на метални изделия CeraMetal планира да построи завод на стойност 12 милиона евро в Македония, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Очаква се компанията да наеме общо 600 души в бъдещия си завод в град Битоля в югоизточната част на Македония.

 

Холандският производител на електронни стоки Cooperatief IMI Europe има намерение да открие завод в сръбския град Ниш на стойност 30 милиона евро, съобщи за Борса.bg инженерният портал BalkanEngineer.

 

Silka Romania, един от основните производители на химически строителни материали в Румъния, обяви намерението си да инвестира в трети завод в Румъния, информира BalkanEngineer за Борса.bg. Решението е свързано с нарастването с над 43% на оборота на производителя в последните три години. Новата база ще се намира в южната част на страната.

 

Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса“ за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса“.

 

Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!

 

Източник на снимковия материал: Борса.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/