Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

04.07.2017 г.4 мин.

Здравейте, колеги! Бизнесът не признава нито жаркото слънце, нито градоносните облаци и продължава да ни залива с новини за инвестиции и иновации. Ако все още не сте разбрали за стипендиантската програма на Либхер-Хаусгерете Марица или за електронната система за издаване на разрешително за строеж в съседна Македония, четете седмичния ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”. За повече подробности посетете ни на адрес www.борса.bg.Нова фабрика на Bosch на стойност 1 млрд. евро ще отвори врати в Дрезден, Германия. Съоръжението ще произвежда чипове, необходими за автономни автомобили, интелигентни домове и градове, информираха за Борса.bg от направление Електроинструменти на Бош.


На Балканите!


Електронна система за издаване на разрешително за строеж е внедрена в съседна Македония, съобщиха от Камара на архитектите в България (КАБ).


Румънският автомобилно-машинен завод Moreni (UAM) и немският военен производител Rheinmetall подписаха договор за създаване на нова производствена компания в Румъния, обявиха от BalkanEngineer.com за Борса.bg.


Известната компания от САЩ Timken, занимаваща се с производство на лагери, инвестира 60 млн. евро в своята втора производствена мощност в Румъния, научихме от BalkanEngineer.com.


В Сърбия пък Fiat Chrysler Automobiles (FCA) обяви началото на производството на нов модел Fiat 500L, съобщи BalkanEngineer.com.


Какво се случва у нас!


Започна строителството на нов завод край Лясковец, който ще произвежда машинни детайли, възли и елементи от стомана  основно за военната промишленост.


Швейцарски инвеститори идват в България на официално посещение с цел закупуване или наемане на производствено помещение с определени параметри, съобщиха от Българска браншова камара Машиностроене.Ето и какви близки и далечни събития предстоят!


Семинар „Добри практики и проблеми при проектирането на газови съоръжения и инсталации”, организиран от Българска асоциация „Природен газ”, съвместно с Български газов център ЕАД ще се проведе на 13 юли от 10:00 часа в гр. Самоков.


Едно от най-значимите в световен мащаб изложения за битови и промишлени инсталации Mostra Convegno Expocomfort ще се проведе от 13 до 16 март 2018 г. в Милано (Италия), съобщиха за Борса.bg от Камара на строителите в България (КСБ).


Либхер-Хаусгерете даде старт на своята стипендиантска програма за инженерни специалности 2017 г., обявиха от българското дружество.


ТУ-Варна разширява обхвата на договорните си отношения с университета във Валенсия и задълбочава сътрудничеството си с университета във Висмар, информираха за Борса.bg от варненското учебно заведение.


В HR света,


на 15 юни т.г. се проведе Общото събрание на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), на което Тим Курт бе преизбран за следващ мандат на поста Президент на камарата, научи Борса.bg. Г-н Курт е още изпълнителен директор на Аурубис България АД.


Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.


Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.


Заповядайте!


Източник на снимковия материал: Борса.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти
http://www.bosch-pt.com/bg/bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/