Стам Лтд: Какви са предимствата, ако инвестирате в транспортни конвейерни системи за кутии и кашони?

27.08.2020 г.4 мин.

Дефинирането и имплементацията на най-подходящите процеси в складове или дистрибуционни центрове, в които се съхраняват предимно кутии и кашони, е възможно да се окаже трудна задача. Вземането на правилното решение зависи от спецификата на помещението, а процесът изисква да се обърне внимание на фактори като предназначение, големина, функционалност и др. Системите от конвейери за кутии и кашони, които предлага фирма Стам Лтд, имат редица предимства при организацията на складове и днес със специалистите от компанията ще разгледаме изгодна ли е инвестицията в тях. Вижте техния коментар пред Инженер.bg.

„Сред основните предимства на модулната конвейерна система за транспортиране на кутии е нейната гъвкавост, тъй като тя лесно може да се адаптира спрямо пространството, в което ще се използва, а освен това поддържа инвестиционните разходи много ниски“, обясниха от компанията.

Основни компоненти на системата

Конвейерите са универсални и надеждни системни компоненти, които гарантират динамичен и ефективен поток на материалите във всички индустрии. Конвейерите за кутии и кашони могат да бъдат задвижвани със силата на гравитацията или динамично. Те се използват за зареждане, интралогистично транспортиране и бързо експедирнннане на стоки в складове, производствени бази и дистрибуционни центрове.

Основни компоненти на конвейерите са:

 • Конвейерни ролкови системи;
 • 24V задвижвания (RollerDrive);
 • Контролери за RollerDrive;
 • Барабанни двигатели.

Лесни за инсталиране, конвейерите са задвижващите решения, подходящи както за нови инсталации, така и за обновяване на съществуващи складове, производствени бази или логистични центрове.

Чести приложения на системите от конвейери

„Милиони различни отделни артикули пътуват в света всеки ден и трябва да бъдат доставени навреме до правилната дестинация. Това е тенденция, която изисква логистична система, базирана на резултати, с ефективни решения за материален поток, а бързото транспортиране и разпространение започва от бързото сортиране и експедиране“, коментираха от фирма Стам.

„С прецизно, предварително сглобени и бързо доставени модули за лесно интегриране в цялостната система на място, иновативните конвейерни модули и подсистеми са винаги готови за инсталиране на ключовите места в складовете или експедиционните центрове. Услугите на Стам включват и финалното им пускане в експлоатация“, обясниха от компанията.

Тези модули могат да бъдат:

 • Сортиращи лентови конвейери;
 • Конвейерни модули с акумулация на нулево налягане;
 • Ролкови конвейери;
 • Лентови конвейери.

Основни ползи от конвейерните системи за кутии и кашони

Системите от конвейери предоставят ключови гаранции и предимства, например:

 • Отлична наличност от различни компоненти, които са лесни за използване;
 • Висока ефективност на системата от конвейери, дори в периоди с по-ниска производителност;
 • Ефективна инвестиция с кратък период на възвръщаемост;
 • Адаптивност в случай на промяна на Вашите нужди;
 • Здрави системи, проектирани да издържат на ежедневна работа и високо ниво на производителност.

Източник на снимковия материал: Стам Лтд

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Стам Лтд ООД
http://stamh.com/bg/