Рапид: ETU Rohr произвежда широка гама от висококачествени U-образни тръби с кръгло огъване и с дъга от 180°

23.11.2022 г.5 мин.

Ако търсите U-образни тръби за Ваше приложение, то компанията ETU Rohr, дъщерно дружество на Karl Theis, може да Ви предложи тръбни решения от висококачествени стомани и сплави, които са преминали тестове за чистота и качество в заводски условия. „U-образните тръби с кръгло огъване могат да се използват в най-разнообразни приложения. Изделията на компанията се произвеждат от въглеродна и неръждаема стомана, титан, медни и никелови сплави“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска търговска фирма Рапид ЕООД, която е представител за България на Karl Theis и ETU Rohr.

U-образните тръби с кръгло огъване се доставят в изпълнение 180° на дъгата, като са изработени от безшевни или заварени тръби според спецификациите на клиента. Производството се извършва съгласно изискванията на действащите стандарти и с най-голяма прецизност към качеството и размерите. Компанията разполага с технологични възможности да удовлетвори голямо разнообразие от спецификации на крайните клиенти, както и да предложи специални изпълнения от стомана, неръждаема стомана и сплави на цветни метали. При поискване изделията могат да се доставят с приемо-предавателни изпитания, свързани с производството на продукта, както и изпитания за технологични и механични показатели.

Термообработката на U-образните тръби в зоната на огъване и в областта на правия участък е отгряване. Тя се извършва на базата на специфични за материала характеристики и посредством напълно автоматизирана система с ЦПУ. За изпълнението на термичната обработка се използват подходящи стандарти или спецификации на клиента. Температурата на нагряване, температурата на задържане и скоростта на охлаждане се задават на системата и се проверяват с помощта на пирометър.

Термообработката може да бъде документирана с помощта на диаграмата на отгряване. Възможни са и различни варианти за охлаждане, като закаляване във водна баня или охлаждане в неподвижен въздух. „По време на процеса на термообработка вътрешността на тръбите се промива с инертен газ, за ​​да се предпази от въздействието на кислорода и свързаното с това окисление. Външният оксидиран слой, който се е образувал, е възможно да бъде отстранен чрез бластиране със стъклени перли, декапиране или може да остане необработен в областта на дъгата.

Технически характеристики на U-образни тръби с кръгла дъга:

 • Диаметър на тръбите: от 6.0 до 60.3 mm;
 • Дебелина на стената: от 0.6 до 6.0 mm;
 • Прави участъци на тръбите: до 40 m;
 • Дължина на единичен прав участък: до 18 m;
 • Материали:
  - Стоманени тръби съгласно изискванията на EN10216-2/ EN10216-3/EN10216-4;
  - Стоманени тръби съгласно изискванията на ASME SA-213 Gr.T2/ T5/ T9/ T11/ T12/ T22/ SA-179/ SA-334-Gr.1-3-6/ SA-106Gr.B/ SA-210-M;
  - Тръби от неръждаема стомана съгласно EN10216-5/ EN10217-7;
  - Тръби от неръждаема стомана съгласно ASME SA-249/ SA-213/ SA-312/ SA-789/ SB-111/ SB-163/ SB-363/ SB-395/ SB-622/ SB-626/ SB-677;
  - Тръби от мед и медни сплави;
  - Тръби от никел и никелови сплави;
  - Тръби от титан с размери: 1/ 2/ 3/ 6/ 12mm;
 • Изпитания:
  - Тест за налягане със студена вода до 600 bar;
  - Тест с въздух под вода;
  - Тест за проникване на багрила;
  - Тест за чистота отвътре и отвън;
 • Допълнителни методи за обработка:
  - Термообработка;
  - Бластиране със стъклени перли;
 • Машини:
  - Машина за отгряване и формоване;
  - Машина за огъване с CNC управление;
  - Отрезна машина с CNC управление и измервателни маси.

Източник на снимковия материал: Рапид, Karl Theis

Тагове: Karl Theis, Рапид, термообработка, тръбопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рапид ЕООД / Фалко
www.rapid-valco.com