Кимекс: Заваръчните апарати MinarcMig Auto на Kemppi съчетават ниско тегло, улеснена работа и компактни размери с голяма мощност

30.04.2024 г.5 мин.

Всеки заварчик усвоява уникални методи и умения по време на годините обучение и натрупване на професионален опит. А новите машини за заваряване MinarcMig Auto на Kemppi безпроблемно обединяват в себе си значителен капацитет за MIG/MAG заваряване с най-високо качество на заварките в малка преносима машина, която обслужва широка гама от приложения. „Заваръчните апарати MinarcMig Auto 190/220 на Kemppi са разработени, за да отговорят на специалните нужди на заварчиците, които са непрекъснато в движение, съчетавайки удобството на преносимия и лек дизайн с високопроизводителните възможности, характерни за MIG/MAG заваряването“, информираха за Инженер.bg от доказаната българска търговска и инженерингова компания Кимекс, изключителен представител и единствен оторизиран сервиз за България на финландския производител на заваръчно оборудване Kemppi.

Моделите заваръчни апарати MinarcMig 190 Auto и 220 Auto разполагат с автоматични и ръчни настройки на режима на заваряване, както и с адаптивна система за регулиране на дъгата, за да се гарантира прецизното качество на заварките и правилното ѝ запалване. „Процесът е изключително елементарен – взимате заваръчния апарат MinarcMig, избирате типа на материала и дебелината на плочата и започвате да заварявате. Машината може да заварява различни материали, включително стомана, неръждаема стомана, алуминий и заваръчна тел CuSi“, поясниха от Кимекс.

Тези „малки гиганти“ предоставят голямата мощност на MIG/MAG заваряването в съчетание с преносим дизайн, осигурявайки мощност от 190 A при 35% работен цикъл или 220 A при 20% работен цикъл от еднофазно захранване 16 A.

Окомплектованите и готови за заваряване машини MinarcMig 190 Auto и 220 Auto MIG/MAG се доставят с новата заваръчна горелка Flexlite GC MIG, която включва интегрирана опора за огъване на кабела и ергономична ръкохватка.

„Моделите MinarcMig Auto гарантират първокласни резултати, позволявайки на заварчиците да приложат усъвършенстваните си заваръчни умения в широко разнообразие от работни задачи“, категорични са от Кимекс.

Предимствата на заваръчните апарати MinarcMig Auto са:

  • Прецизно качество на заварките и запалване на дъгата с адаптивно регулиране;
  • Лесна експлоатация: лесен избор на типа материал, дебелината на плочата и заваряване в автоматичен режим;
  • MIG/MAG заваръчна мощност 220 A/190A при 16 A захранване;
  • Автоматично или ръчно регулиране на мощността;
  • Подходящи за работа със заваръчна тел Fe, Fe FCW, Ss, Al и CuSi от макари със заваръчна тел 1 kg и 5 kg;
  • Голям графичен дисплей с подсветка и напътствия за работа в условията на слаба осветеност;
  • Проектирани за използване с дълги захранващи удължителни кабели (до 100 m);
  • Заваръчна горелка с кабел 3 m и ергономична дръжка, комплект кабели и ремък за носене в комплекта; 
  • Подходящи за използване с мрежово захранване или захранване от генератор;
  • Гаранция от 3 години.

Висока производителност навсякъде и за всички задачи

„Осигурете отлично качество на заваръчния шев всеки път, независимо от задачата. Високото ниво на заваръчна мощност от еднофазно захранване 230 V осигурява гъвкавост при избора на работна площадка и придвижването по нея“, поясниха специалистите от Кимекс.

Лесно използване

Интуитивният и удобен за потребителя интерфейс прави работата с машината лесна както за опитни, така и за начинаещи заварчици. Автоматичната настройка в режим AUTO за вид материал и дебелина на плочата опростява процеса на заваряване и подобрява качеството на заваряване.

Повишена мобилност и заваряване без усилия

„Изпитайте свободата да заварявате без усилие. Лекият и преносим дизайн позволява лесно и безопасно преместване в рамките на производствения обект“, допълниха още от Кимекс. 

Източник на снимковия материал: Кимекс, Kemppi

Тагове: Kemppi, заваръчно оборудване, заваряване, индустрия, Кимекс, металообработваща промишленост, металообработка, сервиз

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Кимекс ООД
www.kimex-bg.com