Индуматик: Вентилите Moduflex на Parker предефинират нивата на гъвкавост, необходими за управление на пневматични приложения

14.12.2023 г.4 мин.

Независимо дали е конфигурирана от базови компоненти или е поръчана като предварително сглобен и тестван вентилен остров, гъвкавостта на Moduflex на Parker Hannifin е изключително висока. „Със своята високопроизводителна технология Moduflex отваря нова ера в областта на електропневматичната автоматизация. Вентилите се сглобяват лесно в компактни острови, които могат да отговорят на изискванията на всяко приложение“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска компания Индуматик, която е партньор на Parker Hannifin в България.

Иновативни

„Шестте патента, които са издадени на вентилните острови Moduflex, са свидетелство за това, че компанията Parker е заложила иновациите в основата на самия процес на проектиране. Ясното разбиране за очакванията и потребностите на клиентите определя индивидуалността на Moduflex и ясно я разграничава като водещо решение за автоматизация“, категорични са специалистите от фирма Индуматик.

Адаптивни

Системата се адаптира изключително просто, след като бъде избрана за конкретно приложение. Уникалната затворена система за разединяване на фитингите, бързосменяемите електрически връзки и механичното винтово съединение между колекторите предлагат много добра възможност за промени в дизайна на по-късен етап.

Многофункционални

От самостоятелни вентили до готови за свързване вентилни острови, от регулатори на разхода на цилиндъра до вакуум генератори с интегрирано продухване – системата Moduflex отговаря на изискванията на целия спектър на автоматизация.

С малко тегло

Комуникационният вентилен колектор с 8 пневматични изхода тежи само 800 g, което превръща вентилната система Moduflex в оптимален избор за приложение в инструменталната екипировка.

Кои са важните предимства на вентилните острови Moduflex?

„Високата производителност и компактният дизайн на вентилната система Moduflex се дължат на две технологични платформи. Компактните двойни вентили 4/2 и 3/2 използват доказаната технология за уплътнение на Parker, а стандартните 4/2 вентили са със свръхиздръжливата керамична технологията за превключване, гарантираща дълъг експлоатационен живот“, допълниха още от Индуматик.

С въвеждането на двойните вентили 4/2, размер 1, Moduflex предлага сериозни възможности за адаптиране към точните изискванията за дебита, като гарантира минимални разходи и много малко необходимо пространство. В допълнение системата Moduflex предлага всички необходими контролни периферни устройства, за да осигури цялостно решение за автоматизация. Moduflex осигурява пълния пакет за управление за пневматични приложения.

Портфолиото на Индуматик включва вентилни острови Moduflex със следните технически параметри:

  • Функция: 3/2; 3/2 двоен; 4/2; 4/2 двоен;
  • Работно налягане: от 3 до 8 bar;
  • Работна температура: от -15 °C до +60 °C;
  • Дебит: до 1340 l/min;
  • Комуникационни протоколи: CANopen, DeviceNet, ProfibusDP, InterBus-S.

Източник на снимковия материал: Индуматик, Parker Hannifin

Тагове: Parker Hannifin, вентили, Индуматик, индустрия, производство, процесна автоматизация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Индуматик ООД
www.indumatic.com