Усъвършенствани дигитални технологии и иновации в 3D принтирането – фокус в развитието на B2N

23.10.2020 г.4 мин.

Както вече Ви разказахме, екипът на Инженер.bg имаше удоволствието да бъде част от деня на отворените врати „B2N Your 3D Partner“, който се проведе в офиса на един от пионерите в 3D технологиите у нас, компанията B2N. В предишната статия съвсем накратко маркирахме най-важните акценти от събитието, а днес ще Ви потопим в дълбините на 3D технологиите и ще Ви дадем повече информация за B2N – предпочитан дистрибутор на 3D оборудване на Балканите. „Развиваме своята дейност в три направления – продажба и доставка на машини за 3D принтиране, анализ и консултации и не на последно място – ние сме хъб за дигитално прозводство“, споделиха от компанията. А какъв бе акцентът на събитието, ще разберете в следващите редове.

Компанията B2N има огромно портфолио от настолни 3D принтери до индустриални системи за производство, скенери, богата гама от материали, които допълват машините, както и софтуер за симулативен дизайн с цел оптимизация на производствените процеси и продукти. „Екипът ни е изграден от специалисти с богат опит и знания, които извършват и професионална консултация. Способни сме да предложим оптималните решения за всеки наш клиент, чрез които той да получи повече стойност за кратък период от време“, посочиха от дружеството.

Също така компанията се развива и като хъб за дигитално производство и има капацитета да произведе както само част от даден продукт, така и пилотна серия от различни възли и цели изделия, тъй като разполага с достатъчно на брой 3D принтери и огромна контактна мрежа, което ѝ позволява производството на детайли за кратък срок.

„От 2020 г. две нови компании се довериха на B2N и ние вече дистрибутираме техните продукти в България. Едната е EOS – световен гигант за производство на системи за индустриално и дигитално принтиране на метали и полимери, а другата – Altair, е популярна с развоя на софтуер за симулативен дизайн“, споделиха от компанията.

Фокусът на събитието бе поставен върху нов модел широкоформатен 3D принтер на Formlabs – Form 3L, който разполага с подобрена технология и пет пъти по-голям работен обем, бързина и точност. Технологията, която използва машината, е LFS (Low Force Stereolithography). Тя подобрява метода SLA (Stereolithography). „Иновативно при новия модел е, че вече резервоарът в който се излива материалът, е с мека основа. Това подобрява качеството на принтиране. Също така лазерът е с линеен поток и няма разсейване, което допринася за повишаване на качеството и скоростта на работа“, коментираха от B2N.

Събитието завърши с разходка из шоурума на компанията, по време на която организаторите показаха най-различни 3D модели и споделиха в детайли как работят машините от портфолиото ѝ. Посетителите зададоха своите въпроси, възникнали след презентационната част, и получиха подробни отговори от страна на експертния екип на B2N.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Тагове: 3D принтиране, 3D технологии, Би Ту Ен / B2N, дигитализация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД
http://b2n.bg/