Безплатна електронна книга на Солтех превежда производителите на мебели по пътя към процесна автоматизация с коботи на Universal Robots

09.06.2021 г.3 мин.

Мебелното производство е един от секторите, които са най-силно зависими от потребителското търсене, непрекъснато променящите се вкусове, модни тенденции и, не на последно място, стремежа към опазването на околната среда. Но кой обаче е най-прекият път към оптимизация на производствените процеси, повишаване на ефективността и подобряване на качеството? Отговорът се крие в колаборативните роботи, или още наричани коботи, със своите ненадминати възможности за автоматизация, които предлагат на производителите. Като официален представител на световно утвърдения гигант в разработката на колаборативни роботи Universal Robots, фирма Солтех специално е подготвила за своите клиенти безплатна електронна книга, в която разказва за особеностите, предимствата и предизвикателствата на коботите в мебелната индустрия. А какво разкриха от нея от компанията, разберете от следващите редове…

„Коботите на Universal Robots превъзхождат всички останали на пазара в простите, интуитивни операции. Роботизираните ръце се настройват лесно и бързо на място, за да могат да посрещнат нови изисквания и нужди“, заявиха за Инженер.bg експертите от Солтех. „Колаборативните роботи доказано понижават производствените разходи и повишават производителността, като същевременно подобряват прецизността и качеството при изпълнението на операциите“, добавиха те.

Предвид нелеките условия на труд при производството на мебели и обзавеждане, като прах, шум, различни вредни химикали и др., компаниите биват изправени пред предизвикателството да търсят начини за запазване здравето и подсигуряване безопасността на служителите. „Коботите на Universal Robots не само спестяват на работниците тежкия и опасен за здравето труд, но ги и освобождават от монотонните и времеемки задачи, давайки им възможност да извършват дейности с по-висока добавена стойност“, обясниха от българското дружество.

„Със своята олекотена конструкция и компактен дизайн, колаборативните роботи пестят пространство и безпроблемно могат да бъдат интегрирани към най-различни приложения, без да е необходима промяна в производственото оборудване. Те бързо и лесно могат да бъдат програмирани за изпълнението на оперативни задачи, без да се изискват експертни познания по роботика или програмиране от страна на служителите“, посочиха още специалистите от Солтех.

Пълното издание на електронната книга за коботите в мебелната промишленост от Солтех можете да свалите напълно безплатно от ТУК!

Източник на снимковия материал: Солтех

Тагове: Universal Robots, коботи, мебелна промишленост, производство, процесна автоматизация, Солтех

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Солтех ЕООД
http://www.soltec.bg/