Рапид: Естетични, практични и вдъхновяващи интериорни решения с декоративните неръждаеми ламарини Colorinox

12.01.2022 г.4 мин.

Неръждаемата стомана е материал, отличаващ се с високи експлоатационни характеристики и с уникални свойства, които единствено той притежава. Не се поддава на корозия, издържа на големи температурни колебания, не се износва, има естетичен външен вид, и благодарение на възможностите за обработката ѝ, може да изглежда по различен начин. „Изделията от неръждаема стомана се препоръчват за използване при създаване на интериори и екстериори, облицовки на колони, оформление на входни помещения и дори на малки архитектурни форми. Често от нея се изработват елементи на входни врати и прозорци, витрини на магазини, декоративни елементи за мебели, стълбища и парапети, басейни, фонтани и изкуствени водопади. Многообразието на декоративната неръждаема стомана помага за създаване на различни видове декорации, които могат да бъдат отлично допълнение на всеки интериор. От нея се правят полилеи, пана, рамки за огледала и картини, както и много други елементи за стълбища, маси и столове“, коментираха за Инженер.bg от фирма Рапид ЕООД, която предлага неръждаемите декоративни ламарини Colorinox у нас.

През последните години декоративната неръждаема стомана с огледална повърхност се превърна в желан елемент от интериора. Тя намира приложение основно за реализацията на решения за оформяне на вътрешни пространства с футуристичен стил. Лазерното изрязване позволява създаване на изящни и причудливи форми и елементи. Освен това огледалните неръждаеми стомани могат да заменят стъклените огледала и да създадат обем на помещението.

От друга страна, неръждаема стомана с релефна повърхност се отличава с различен рисунък и все повече се използва за създаване на интериорни решения. Освен това неравната повърхност позволява приложението й при оформяне на стъпалата на стълбища, тъй като този метал не се хлъзга, а това е важно за безопасността.

Повече информация за Рапид ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, както и за реализации и активни промоционални кампании на фирмата, бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Инженерингова борса и на уебстраницата на компанията.

„Разнообразни по цвят, релеф, изображение и предназначение, неръждаемите неоцветени (ецвани) и цветните ламарини оказват силно естетично въздействие и дават възможност за създаването на многообразни и нестандартни архитектурни и пространствени решения“, посочиха още от Рапид.

Релефните декоративни ламарини се отличават с висока устойчивост към драскотини, ниска чувствителност към отпечатъци от пръсти, както и към петна от вода. Те са предпочитани в много случаи пред гладките ламарини, като показват добра деформируемост при работа с тях, без да се наранява релефът им.

Източник на снимковия материал: Рапид, Colorinox

Тагове: Colorinox, декоративни ламарини, интериорен дизайн, Рапид

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рапид ЕООД / Фалко
www.rapid-valco.com