Помпен офис: Новата вакуум помпа с течен пръстен TRVX на Pompetravaini е „крайъгълен камък“ в помпената индустрия

25.05.2023 г.5 мин.

Оптимизираното вакуумно оборудване е предпоставка за по-ефективни процеси във всички приложения, в които то е необходимо. Ето защо доказаният италиански производител Pompetravaini представи на пазара своята най-нова разработка – едностъпалните вакуумни помпи с течен пръстен от серия TRVX. Те, благодарение на своята обновена конструкция и компактните си размери, осигуряват осезаеми ползи за потребителите. Повече за помпите пред Инженер.bg разказаха от утвърденото българско дружество Помпен офис, специализирано в продажбата и инженеринга на помпени системи и официален партньор на Pompetravaini за България.

„Серията TRVX е резултат от обратната връзка от крайните потребители, на която производителят обръща сериозно внимание. Така се стига до разработването на вакуумна помпа с течен пръстен, която предлага по-добра производителност, по-висока надеждност и по-компактна конструкция. Затова и новите модели с основание могат да се разглеждат като „крайъгълен камък“ в областта на вакуумните помпени решения“, коментираха от Помпен офис.

А ето и предимствата, с които се отличават помпите TRVX:

  • С над 10% по-висока производителност в сравнение с традиционните вакуумни помпи с течен пръстен, благодарение на новия хидравличен профил. По този начин се постига подобрена ефективност, което спестява оперативни разходи през целия експлоатационен живот на помпата;
  • С около 30% по-ниско тегло спрямо сравнимите помпи и компактни поддържащи компоненти, което спестява разходи за монтаж и транспорт;
  • С до 50% по-компактни размери и обем спрямо модели с обичайния дизайн за подобно оборудване. Това позволява оптимизация на производствените или инсталационните пространства и свързаните с тях разходи;
  • Единична и директна връзка за сервизна течност, благодарение на която монтажът на помпата се улеснява и ускорява, като при това не е необходимо използването на допълнителни сложни тръбопроводи.

„Корпусът на работното колело включва интегрирани смукателни и нагнетателни колектори с компактни общи размери, което намалява общия брой компоненти и увеличава здравината на помпената система. Освен това плочите на смукателния и нагнетателния отвори са от неръждаема стомана, за да се осигури по-висока надеждност и още по-стабилна работа. Те не се нуждаят от подмяна по време на обикновена поддръжка, което намалява разходите за резервни части. Резултатът от всичко това е спестяване на време и разходи за монтаж и поддръжка“, допълниха от Помпен офис.

Максималният капацитет на TRVX е до 2000 m3/h, а максималният вакуум – до 33 mbar.

Помпа със здрава и издръжлива конструкция, осигуряваща първокласна производителност и ефективност, която освен това се отличава с изключителен дизайн, напомнящ арт продукт в стила на съвременния минимализъм с чисти и елегантни линии, способни да добавят нотка стил и дизайн към всяка система? А ако добавим, че помпата е изработена изцяло с най-новите технологии за 3D печат, което позволява да се конструира напълно сглобена директно от принтера? Това гарантира безупречен и прецизен монтаж, което води до продукт, който отговаря на най-високите стандарти за качество. Точно като този:

Е, все още не! Всичко това е плод на изключителното италианско чувство за хумор на екипа на Pompetravaini, който поздрави по този начин всички свои партньори и клиенти по повод 1 април.

TRAVAINI ULTRA все още е само шега, но докъде ще стигне симбиозата между новите технологии в различни сектори, предстои тепърва да научим!

Източник на снимковия материал: Помпен офис, Pompetravaini

Тагове: вакуум генератор, Помпен офис, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Помпен офис ЕООД
http://www.pumpoffice.com/bg/index.html