Новият икономичен модел лазер за рязане на тръби от серия K на Bodor се отличава с изключително лесна употреба

19.01.2021 г.4 мин.

В края на миналато година Ви информирахме, че доказаният производител на машини за лазерно рязане Bodor допълни портфолиото си с нова серия тръбни лазери K. Днес ще Ви разкажем с по-големи технически подробности за тях. „Моделите от серията K са машини с базова комплектация, които се отличават с изключително лесна употреба“, поясниха за Инженер.bg от Бодор България, партньор на Bodor Laser у нас.

Вижте повече за пазарния дебют на лазера за рязане на тръби от серия K на Bodor ТУК.

Система Bodor Thinker 3.0

Специалната система за управление на лазера, в който е интегрирана най-модерна технология, осигурява директно рязане на стомана с ъглов профил или П-профил, без да е необходимо тя да бъде разкроявана и без да се връща в нулева позиция.

Фундаментна конструкция от заварена правоъгълна тръба

Фундаментната рамка е с опростена структура и позволява гъвкаво разположение.

Икономичен базов модел

Икономичните базови модели са с лесни операции и са предназначени за нови потребители в областта на лазерното рязане. „Множеството сензори за безопасност и защита в тръбните лазери от серия K предпазват от възможни скрити опасности. Машините са разработени също така с отлична система за отвеждане на въздуха и прахоулавяне“, допълниха от Бодор България.

Ергономичност

Зареждането и работата с машината е възможно и от двете страни. HMI интерфейс за взаимодействие осигурява удобна и безпроблемна работа и висока степен на ергономичност.

Лазерно рязане

Тръбните лазери от серия K са подходящи за рязане на въглеродна стомана, неръждаема стомана, алуминий, месинг и легирани метали.

 Технически характеристики:    
 Модел  K2  K3
 Работна област  10000×3200×2100 mm  10000×3500×2100 mm
 Мощност на резонатора  3000 W/ 2000 W/1500 W/1000 W
 Точност на позициониране по X/Y  0.05 mm
 Точност на репозициониране по X/Y  0.03 mm
 Максимална интерполирана скорост  60 m/min

 

„Моментът е подходящ за инвестиции в ново, енергийно ефективно, надеждно и лесно за употреба производствено оборудване. Предприемачите, които се снабдят с нови, конкурентни машини днес, ще имат огромното предимство да влязат в очакваната пазарна конкуренция от средата на настоящата година много по-подготвени и съответно ще бъдат още по-успешни“, коментираха за Инженер.bg от Бодор България.

През 2021 г. Бодор България планира да представи на българския пазар нови машини, да организира презентации, да ви срещне с български инвеститори на машини Bodor, за да коментирате заедно как вашето проиводство може да бъде още по-конкурентно с тях.

Очаквай още много, интересна и полезна информация за последващите инициативи на Бодор България на виртуалните страници на Инженер.bg.

Източник на снимковия материал: Bodor, Бодор България

Тагове: Bodor Laser, Бодор България, лазерни технологии, машиностроене

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бодор България ЕООД
http://www.bodor.bg