Интегрирано решение за роботизирано заваряване на FANUC осигурява по-висока производителност и ефективност

19.10.2018 г.4 мин.


Изискванията към заваръчните процеси непрекъснато се увеличават и едно от решенията, обединяващо високото качество и високата повторяемост на процеса, е роботизираното заваряване. Използването на промишлени роботи позволява постигането на висока гъвкавост при процеса на точково и електродъгово заваряване. В тази връзка лидерът в индустриалната автоматизация и роботизацията FANUC предлага на своите клиенти високоефективна роботизирана клетка за заваряване, състояща се от заваръчен робот FANUC AM 100iC/8L, инверторен заваръчен апарат TPS 400i Pulse, периферни устройства и съоръжения за безопасност.


 

Използването на индустриален робот съвместно със специализирано заваръчно оборудване дава възможност за постигане на висока степен на автоматизиране на заваръчния процес. Резултатът е по-качествен заваръчен шев, по-висока производителност и ефективност“, обясниха за Инженер.bg от ФАНУК България.


Роботизираната клетка за заваряване е готова за използване система. Тя е предварително проектирано и интегрирано съоръжение, позволяващо заваръчният процес да започне незабавно след механичното позициониране на клетката.

 

„Съществуват много и различни варианти на изпълнение на заваръчна клетка, като изборът на подходящата конфигурация за дадено приложение е от съществена важност за постигане на добра ефективност и бърза възвръщаемост на инвестицията“, посочиха още от компанията.

 

Изцяло интегрираното решение между заваръчния робот и импулсния инверторен заваръчен апарат предлага по-голяма гъвкавост на оператора при избора на отделните процеси в зависимост от приложението.Товагарантира заваряване с оптимални параметри при всяка стойност на напрежение на дъгата, независимо от вида на материала и диаметъра на заваръчната тел.



Технически параметри на роботизираната клетка за заваряване:


* Робот FANUC AM 100iC/8L

 •   - Обсег: 2028 mm
    - Полезен товар: 8 kg
    - Брой оси: 6
    - Повторяемост: ± 0.08 mm


 • * Заваръчни функции на робота

 •   - Tast

 •   - Touch Sensing

 •   - Coordinated motion


 • * Позиционер FANUC 2-Axes
    - Полезен товар: 500 kg
    - Повторяемост: ± 0.05 mm
    - J1 обсег: 270°
    - J2 обсег: 480°


 • * Заваръчна машина – TPS 400i Pulse е 400
    - Токоизточник MIG/MAG Pulse
    - Заваръчен ток: 3 – 400А
    -
  Станция за почистване на горелката


 • * EtherNet IP

 •  

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/