Джи Ойл Експерт: „Повишете производителността на машините с ергономични прътоподаващи устройства на IEMCA“

01.10.2020 г.4 мин.

Италианската компания IEMCA проектира и произвежда от 1961 г. автоматични прътоподаващи устройства за металорежещи машини. Днес тя е световен лидер в тази област, а нейните изделия са подходящи за приложение в обработващи машинни центри, шлифовъчни машини, зъбонарезни машини и други видове инструментално оборудване. „Портфолиото на IEMCA, включващо продукти, предназначени за стругова металообработка, е най-широкото на пазара. То обхваща автоматични прътоподаващи устройства за едношпинделни стругове с подвижна и неподвижна предна глава за пръти с дължина до 6 m, диаметър между 0.8 mm и 100 mm и по-големи, както и решения за многошпинделни стругове с до 8 шпиндела“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага изделията на IEMCA в България.

Асортиментът на IEMCA включва и прътоподаващи устройства за вграждане, както и автоматични прътоподаващи устройства за модернизация на стругове, които се монтират в задната част на струга. „Основна цел на компанията е да съдейства на партньорите си да повишават производителността си чрез висококачествени продукти и решения за автоматизираните фабрики на бъдещето“, допълниха още от Джи Ойл Експерт.

Освен централния офис във Фаенца, Италия, компанията разполага с производствени филиали в САЩ, Китай и Тайван; с търговски клонове във Франция, Германия, Бразилия и Япония, както и с търговски партньори, които оперират в 30 държави от Северна Европа до Южна Африка, от Южна Корея до Индия и от Турция до Австралия.

 

„Повече от 50 години световно търговско присъствие свидетелства за нивото на технологичните постижения, реализирани от екипа на IEMCA. Компанията непрекъснато търси иновативни решения не само за увеличаване на производителността на своите потребители, но и за подобряване на обслужването на устройствата от операторите и гарантиране на тяхната безопасност, като се стреми да сведе до минимум физическите и когнитивните усилия“, поясниха от Джи Ойл Експерт. Ето защо IEMCA от години инвестира в разработването на прътоподаващи устройства, които са в съответствие с най-стриктните международни стандарти за физическа и когнитивна ергономичност. Към днешна дата IEMCA е първият и единствен производител в света, чиито прътоподаващи устройства са сертифицирани за ергономичност.

IEMCA е сертифицирана в съответствие с изискванията на системата за управление на качеството ISO 9001: 2015.

През 2009 г. IEMCA започва да предефинира своите технически стандарти и да обновява продуктовата си гама. Целта е да се повиши нивото на производителност, надеждност и производство без обслужващ персонал чрез използването на прътоподаващи устройства с функционалност според изискванията на Industry 4.0. Прътоподаващите устройства IEMCA не само могат да бъдат дистанционно управлявани, те също така сигнализират в случай на машинна аларма.

„През януари 2017 г. IEMCA стана първата италианска компания, която проектира и произвежда прътоподаващи устройства за машини, работещи в среда на Industry 4.0. Новото поколение прътоподаващи устройства IEMCA е с 40% по-бързо, изключително надеждно и гъвкаво. Освен това устройствата са оборудвани с Plug&Play функции за Industry 4.0. Прътоподаващите устройства IEMCA могат да събират и споделят данни с други машини, което води до непрекъсната оптимизация на производствения процес“, заявиха в заключение от Джи Ойл Експерт.

Източника на снимковия материал: Джи Ойл Експерт, IEMCA

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Джи Ойл Експерт ЕООД
http://www.goilexpert.com/index.php