Джи Ойл Експерт: Емулсионни смесители на Nimatic за коректно дозиране на съставките на смазочно-охлаждащи течности

05.01.2021 г.3 мин.

Датската компания Nimatic е утвърден производител на оборудване за подготовка и обслужване на смазочно-охлаждащи течности и технологични смеси, които се използват в металообработката и други отрасли на промишлеността. „Продуктовото портфолио на Nimatic включва различни устройства, като емулсионни смесители, скимъри, рефрактори и други устройства, които допринасят за оптимизация и автоматизация на производствените процеси, свързани с приготвянето и поддръжката на смазочно-охлаждащите течности. Те намаляват разходите за труд по смесване и замяна на емулсиите, осъществяват контрол върху концентрацията на течността и върху своевременното им почистване от замърсявания. Тези фактори водят до подобряване условията на труд, намаляват разхода на технологичните течности и поддържат оптимални условия за работа на оборудването, като допринасят за увеличаване на неговия експлоатационен живот“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага изделията на Nimatic на българския пазар.

Емулсионният миксер A900 на Nimatic гарантира точни и повторяеми резултати при смесване на смазочно-охлаждащи течности или други препарати на водна основа. Смесителят е лесен за инсталиране и експлоатация, като се захранва само от водното налягане.

„Използването на миксера A900 при металообработка води до намаляване разхода на смазочно-охлаждащи течности с до 30% и значително понижаване на разходите за труд в сравнение с ръчното смесване. Монтажът и експлоатацията на смесителя са изключително лесни. A900 осигурява непрекъснато регулиране на съставките на емулсиите. Липсата на пластмасови и меки компоненти води до дълъг експлоатационен живот“, допълниха от Джи Ойл Експерт.

Дозиращият отвор добавя съставките на капки, което осигурява много точни дози при изискване за ниска концентрация. Адаптерът на резба от долната страна гарантира надеждно присъединяване към всички стандартни резервоари. Уникалната система от дюзи и щуцери предотвратява блокажите. Миксерът е снабден с кука за закачане на изходящия шланг, за да се предотврати капането върху пода.

Смесителите A900 са изработени от алуминий. Те са снабдени с два сферични възвратни вентила за предотвратяване на неправилно функциониране – от страната на водоподаването и от страната на смукателната тръба.

„Емулсионните смесители A900 са предназначени за постигане на коефициент на смесване от 0 до 16% и дебит от 900 l/h“, поясниха още от Джи Ойл Експерт.

Източник на снимковия материал: Джи Ойл Експерт, Nimatic

Тагове: Nimatic, Джи Ойл Експерт, металообработваща промишленост, металообработка, смесители

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Джи Ойл Експерт ЕООД
http://www.goilexpert.com/index.php