Галика: „Index Traub отговаря на предизвикателствата на бъдещето в металообработката с новите си продукти и технологии“

01.06.2022 г.5 мин.

Още по-производителни автоматични стругове, повишена ефективност, благодарение на облачната платформа iXworld, както и изцяло нови продукти за метален 3D печат са сред иновациите на доказания европейски производител Index Group. Пазарният им дебют бе обявен по време на последното издание на международното изложение EMO в Милано. „Всички експонати бяха подбрани така, че да демонстрират готовността на групата да отговори на предизвикателствата на бъдещето на металообработката. На своя щанд Index Group показа нови разработки на машини, които отговарят на най-актуалните изисквания на пазара“, информираха за Инженер.bg от Галика България, клон на интернационалната компания Galika, която предлага у нас металообработващи и измервателни машини на водещи производители.

Index Group реагира на тенденцията за цялостна обработка с новите комбинирани центрове за струговане и фрезоване, които демонстрират отлични характеристики и за двата вида обработка. След успешното пускане на пазара на моделите Index G220, Index G420 и G520, сега компанията предлага Index G320, който се намира в средата на мощностния диапазон. Той е с максимална дължина на струговане 1400 mm и неговите експлоатационни характеристики не се различават съществено от тези на по-големите изпълнения.

Новата версия на доказания автоматичен струг ABC с CNC управление е друг нов продукт, който е съобразен с изискванията на пазара за по-малки производствени серии и по-гъвкави размери на партидите. Тази гъвкавост се осигурява главно от горната револверна глава, която сега функционира и по оста Y и може да бъде оборудвана с няколко държачи за инструменти. Новият Index ABC запазва всички ценни характеристики на своите предшественици, като компактни размери и висока плътност на мощността.

Компанията представи и новия многошпинделен автоматичен струг Index MS24-6, чийто пазарен дебют бе на търговското изложение. Той е наследник на многошпинделния Index MS22-6 и може да обработва прътов материал с малко по-голям максимален диаметър. Въпреки това дизайнът му е по-компактен и поддържа множество функции, които гарантират обработка с висока рентабилност, като например бърза и лесна настройка на инструмента с помощта на новата система за бърза смяна на инструментите на Index.

Следващата новоразработена машина е второто поколение на автоматичния струг с плъзгащо се седло Traub TNL12, който сега може бързо да преминава в режим на работа с фиксирано седло, точно като по-големите машини от серията. Центърът се отличава с по-компактен дизайн и подобрена кинематика. При производството на малки по размер прецизни детайли това означава по-голяма производителност и гъвкавост с намалени изисквания за пространство.

Дигиталната платформа Index iXworld също е сред акцентите в портфолиото на Index Traub. „С тази базирана в облак IoT платформа машинопроизводителят дава възможност за бърз и лесен достъп до цялата важна информация за своите машини и технологии. Многобройните приложения, налични на интегрираните портали iX4.0, iXshop и iXservices, осигуряват цифрова поддръжка, фокусирана върху приложенията и ефективността, за цялата верига от процеси“, поясниха от Галика.

Не на последно място, по време на форума бе представена и марката OCM – One Click Metal. „Групата вече е мажоритарен акционер на OCM, като по този начин добавя перспективното направление за адитивно производство към своите бизнес сфери. Компанията One Click Metal разработва цялостни решения в областта на металния 3D печат за малки и средни по размер компоненти“, допълниха още българските специалисти.

Източник на снимковия материал: Галика България, Index Group

Тагове: 3D принтиране, Index Group, Галика България, металообработваща промишленост, металообработка

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Галика - клон АД
http://www.galika.com/welcome.bg.php