Атлас Техник: Профилните линейни направляващи Monorail MR на Schneeberger гарантират стабилен процес

18.09.2020 г.3 мин.

Профилните ролкови линейни направляващи Monorail MR на Schneeberger са синоним на високо качество и гарантирана функционалност. „Изключителната степен на праволинейност на профилната шина, прецизната обработка и високата товароносимост са отличителните характеристики на Monorail MR, които ги превръщат в ефективно и качествено решение, дори за приложения с най-строги изисквания за прецизност“, информираха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник, която предлага изделията на Schneeberger в България.

„Портфолиото на компанията се състои от 23 различни комбинации от размери и форма на шината, както и 33 различни конфигурации на каретата, които осигуряват възможно най-голяма гъвкавост на проектираното приложение“, допълниха от водещата българска инженерингова и търговска компания.

Линейните направляващи Monorail MR могат да бъдат оборудвани по избор с доказаната и интегрирана система за измерване на разстояния на Schneeberger.

„Като резултат от дългогодишното ноу-хау на компанията и внедряването на хиляди линейни направляващи в практиката, дизайнът на каретите Monorail MR 4S вече е изцяло обновен“, съобщиха още от Атлас Техник.

Те са усъвършенствани по отношение на следните четири функции (4S):

  • Ремонтопригодност (Serviceability): съвместимост, подмяна на напречните уплътнения-чистачи;

  • Смазване (Supply of lubricant): херметичност на смазочните канали;

  • Удароустойчивост (Shock resistance): оптимизирана конструкция по отношение на твърдостта;

  • Нечувствителност към замърсявания (Sturdiness): здрав преден панел, стабилно закрепване на челните планки.

„Новото поколение карети M4S са с низходяща съвместимост. Това означава, че направляващите, които вече са инсталирани в съществуващи технологични линии могат да бъдат надградени по всяко време до най-новата технология”, поясниха от Атлас Техник.

Профилните направляващи Monorail MR са проектирани за скорости до 3 m/s и ускорения до 50 m/s2. Каретите и шините са изработени от висококачествена закалена стомана. За подвижни елементи се използват специално проектирани ролки. „Крайният резултат е система с висока статична и динамична товароносимост, която се отличава с дълъг експлоатационен живот“, коментираха още от Атлас Техник.

Източник на снимковия материал: Атлас Техник, Schneeberger

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Атлас Техник ЕООД
http://www.atlas-technik.com/