БиблиотекаMachTech 2021

Колаборативен робот и унивeрсален обработващ център ще са „удивителните“ в програмата на FANUC на MachTech2018

19.02.2018 г.4 мин.

Жълтият свят на FANUC отново ще придаде иновативност на международното техническо изложение MachTech & InnoTech Expo. Тази година форумът ще се проведе от 26 до 29 март в Интер Експо Център в София, а високотехнологичната компания ще представи най-новите си разработки. „По време на участието ни на престижното изложение ще демонстрираме колаборативния робот CR-7iA, както и универсалния обработващ център ROBODRILL α-D21MiA5. Заповядайте на щанд C3, зала 4, за да се докоснете до уникалния свят на роботиката“, съобщиха за Инженер.bg от ФАНУК България, дъщерна фирма на FANUC Europe Corp. у нас.


Колаборативният робот CR-7iA


Роботът притежава полезна товароносимост до 7 kg и обсег 717 mm. „Сензорната технология на CR-7iA гарантира високо ниво на безопасност, като осигурява автоматично спиране при сблъсък с препятствие, човек или обект. Серията колаборативни роботи на FANUC притежава сертификат за безопасност в съответствие с изключително строгите изисквания на TÜV ISO 10218-1“, обясниха от компанията.


Гамата колаборативни роботи CR е проектирана с малка основа и не изисква периферно оборудване, което позволява инсталирането им в ограничени пространства. Роботите от тази серия са изключително подходящи за сглобяване, обслужване на машини и инспекция на детайли, опаковане и палетизиране, като се използват предимно в автомобилната индустрия.


„Колаборативните роботи подобряват ергономията на работното място и помагат на оператора при изпълнение на монотонни, повтарящи се задачи“, изтъкнаха още от ФАНУК България.


Универсалният обработващ център ROBODRILL α-D21MiA5


Този компактен обработващ център намира широко приложение при създаването на часовници, в сферата на електротехниката, медицинската и автомобилната промишленост, както и при изработването на инструменти.„ROBODRILL α-D21MiA5 може да се включи както в изработването на прототипи, така и в производството на цели продуктови серии, като гарантира прецизност, качество, висока производителност и ниска себестойност на труда за единица време“, коментираха от българското дружество и добавиха: „Дългият експлоатационен живот на машината е гарант за високите нива на възвращаемост на първоначалната инвестиция“.


Сред останалите предимства на ROBODRILL α-D21MiA5 са лесно управление, точен контрол на сервомотора и здрав динамичен шпиндел BT30.

 

ROBOSHOT Alpha-S50iA

 

 

Още един акцент от представянето на FANUC ще бъде ROBOSHOT Alpha-S50iA – машина за фрезоване и струговане с ЦПУ, която се прилага към процесите за електрическо леене под налягане. Иновативният продукт гарантира максимална прецизност, отлична повторяемост и максимален контрол на процесите, при това при ниски разходи за поддръжка.

 

„С ROBOSHOT Alpha-S50iA се постига по-добро ускорение и къси времена на циклите при изработване на големи количества детайли. Машината намира приложение в автомобилната промишленост, електрониката, медицинската промишленост и оптичните продукти“, уточняват от ФАНУК България.

 

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019