БиблиотекаMachTech 2021

Вентех на Вода София: „Нашият сет за измерване на остатъчен хлор подобрява качеството на питейните води“

25.04.2018 г.3 мин.

Доставянето на вода за питейно-битови нужди, отговаряща на изискуемите условия, е задача, която стои пред всеки ВиК оператор. Сред важните параметри на водата, която получаваме от мрежата, е остатъчното съдържание на хлор в нея. В тази връзка българската компания Вентех конфигурира специална система за непрекъснатото измерване на този показател, която бе и основен акцент в представянето на дружеството на специализирания форум Вода София.В края на март, в Интер Експо Център в столицата, се проведе поредното издание на единственото изложение у нас, посветено на управлението на водите. Вода София 2018 събра на едно място иновативни и ефективни решения, приложими за транспортиране, обработка, пречистване и мониторинг на водните ресурси. Вентех също бе сред утвърдените имена, участващи във форума. Компанията предлага търговски и инженерингови услуги в областта на дезинфекцията на питейни и отпадъчни води, дозирането и мониторинга на химикали и др.Представянето на Вентех на Вода София бе фокусирано върху разработената от компанията конфигурация на система за непрекъснато измерване на остатъчен хлор. „Такъв тип инсталация позволява да се проследи съдържанието на остатъчен хлор във всяка точка от водопроводната мрежа. Това, разбира се, е осъществимо, само ако съответното ВиК дружество разполага със SCADA система“, поясни инж. Венелин Тенев, управител на компанията.


Основното предимство на продукта е неговата достъпна цена. „Избрахме компоненти, произведени от различни наши европейски партньори. Като приоритет бе достигането на приемлива и рентабилна цена, без да се допуска компромис в качеството и надеждността на уреда“, допълни още инж. Тенев.„Системата за проследяване на остатъчен хлор предоставя на операторите възможност за по-добро и по-ефективно проследяване на качествените показатели на водата, което от своя страна означава само едно – по-добра услуга“, подчерта в заключение управителят на Вентех.


Повече информация за Вентех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Инжнер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Вентех ЕООД
http://www.ventech.bg/

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019