БиблиотекаMachTech 2021

Интелигентен миниробот на Fanuc привлече интереса на посетителите по време на MachTech Expo 2017

15.04.2017 г.4 мин.


Fanuc, глобален лидер в областта на роботизацията, отбеляза поредно успешно участие в международния машиностроителен форум МашТех 2017, който се състоя в периода от 4 до 7 април в столичния Интер Експо Център. В рамките на събитието Фанук България запозна техническите специалисти с историята, дейността, постиженията и последните новости на японския производител както на фирмения щанд на компанията, така и под формата на семинар в един от изложбените дни.Fanuc е компания с дългогодишна история и утвърдени традиции, доказала се като един от световните специалисти по автоматизация на производството. Продуктовото портфолио на фирмата обхваща системи за ЦПУ, лазерни системи, роботи, Robocut нишково- ерозийни машини, Robodrill вертикални обработващи центри, Roboshot напълно електрически шприц машини. Fanuc има над 20 млн. инсталирани изделия в световен мащаб, от които повече от 420 хиляди робота, над 3.6 милиона CNC машини, над 20 хиляди лазерни системи, повече от 210 хил. Robodrill продукта, над 51 хиляди Roboshot машини, повече от 29 хиляди Robocut изделия“, подробно разказа пред екипа на Инженер.bg инж. Валентин Тенев от българския офис на фирмата.„Само на територията на България работят около 300 робота, като се наблюдава по-голямо търсене от производства, специализирани в сферата на заваряването“, допълни г-н Тенев.

 

Атрактивен експонат на щанда на Фанук България бе интелигентният миниробот LR Mate 200iD/4S. „Изключително компактният 6-осов робот с къса ръка е проектиран за ограничени пространства и малогабаритни машини. Той е най-лекият модел в гамата LR Mate – с тегло само 20 kg този модел може да бъде монтиран почти навсякъде. LR Mate 200iD/4S се предлага също и с набор от опции, включително интегрирана интелигентна функционалност (визуално разпознаване и сила) и окомплектовки за специални приложения“, обясни г-н Тенев.Fanuc предлага образователен пакет за изграждане на специалисти по промишлена роботизация. Той съдържа оригинален промишлен робот, камера с вграден в управлението на робота софтуер и 20 лиценза за off-line програмиране на роботи. Вече имаме продаден екземпляр, но без клетка, на Технически университет – Габрово“, разказа още експертът.


В своето представяне на MachTech Expo 2017 фирмата обърна специално внимание и на сервизните услуги, които изпълнява у нас, включително доживотна поддръжка и ремонт, доживотно обезпечаване с резервни части.


Повече информация за Фанук България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Фанук България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019