ВИДЕО: ФЕСТО Производство е стратегически важно производствено звено за нас

27.06.2012 г.4 мин.

На 26 юни т.г. една от най-големите немски компании в областта на индустриалната автоматизация – Festo, заяви по недвусмислен начин, че възнамерява да продължи с инвестициите си в България. Курт-Михаел Щол, съсобственик на Festo, и д-р инж. Вичо Вичев, управител на Фесто Производство, направиха символична първа копка на нова сграда на производствената фирма у нас. Поводът събра бизнес-партньори на Фесто Производство от страната, мениджърския й екип и официални лица от немското посолство. Специални гости бяха и Кристиян Неонхард, ръководител на международното производство на Festo, Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции, Бертрам Ролман, президент на Германо-българската индустриално-търговска камара и др.

 

Планираният срок за изграждане на новата сграда е една година

Както Инженер.bg вече съобщи, строителните дейности се очаква да започнат най-късно в началото на месец септември 2012 г. Предвижда се строителството на новата сграда да приключи в началото на август 2013 г., увериха от Фесто Производство.

Фесто Производство е основана през 2001 г. За изминалата 2011 г. във фирмата са произведени 3 527 000 сензора. Търговската дейност на Festo в България се осъществява от фирмата Фесто ЕООД.

В приветствието си д-р Вичев благодари на всички сътрудници на Фесто Производство, подчерта, че развитието на фирмата през годините от основаването й до момента се дължат на сериозната развойна дейност и постоянно високото качество на произвежданите изделия. „С 3500 кв.м. застроена площ новата сграда на практика ще позволи на фирмата да удвои обема на произвежданите изделия“, подчерта той.

 

Фесто Производство разработва и произвежда над 1000 изделия

Втори с приветствие към гостите се обърна Курт-Михаел Щол. „Днешната първа копка е важна не само за Festo, но и за бъдещето на Фесто Производство в България. Днес фирмата произвежда над 1000 изделия с високо мотивиран и високо квалифициран персонал. За времето от 2001 г. до днешния ден фирмата измина забележителен път до превръщането й в стратегически важна производствена единица в глобалната ни производствена мрежа, увери г-н Щол. „Ако насърчаваме нестандартното мислене, ако разработваме иновативни продукти в името на клиентите ни, през следващото десетилетие ще можем да отпразнуваме още много първи копки в България. Надявам се, че съвместната ни дейност ще продължи да бъде все така успешна“, допълни той.

 

Заводът в София е четвърти по големина в глобалната производствена мрежа

Кристиян Неонхард подчерта, че заводът в София е четвърти по големина в производствената структура на глобалната компания. „В България намерихме сериозни развойни ресурси и компетентен технически персонал. С увереност мога да заявя, че София направи стремглава кариера във Festo през изминалите години. Сензорите на компанията вече ще се произвеждат изключително в България. Повече от логично е да развиваме това производство“, допълни той.

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
https://www.festo.com/cms/bg_bg/55737.htm