Разширената серия перисталтични помпи DFXa на ProMinent дозира флуиди с вискозитет в интервала от 6 ml/h до 65 l/h

01.03.2021 г.4 мин.

Международният лидер в дозиращото оборудване ProMinent разшири своята серия перисталтични дозиращи помпи DULCO flex control. „Гамата DFXa е вече с диапазон на производителност до 65 l/h при обратно налягане до 5 bar. Разработен е и специален вариант за дозиране на малки количества“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ. Ето и подробности.

Перисталтичната дозираща помпа DFXa вече се предлага в следните три версии:

  • От 6 ml/h до 18 l/h (5bar);
  • От 10 ml/h до 30 l/h (7bar);
  • От 22 ml/h до 65 l/h (5bar).

Новият вариант с дебит до 18 l/h е подходящ, когато е необходимо прецизно дозиране на няколко ml/h.

При максимална скорост на работа роторът извършва 100 min-1. Тази умерена скорост е причина работният маркуч да не се компресира толкова често, което води до дълги сервизни интервали.

„Перисталтичната помпа трябва да бъде избрана на принципа „колкото е възможно по-голяма“. Широкият обхват на управление позволява поддържането на много ниски скорости, поради което експлоатационният живот се удължава“, обясниха от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ. „Същевременно, подходящите материали на тръбата и корпуса на помпата също осигуряват дълги интервали на обслужване. Следователно, броят на прекъсванията на работата ѝ е значително по-малък“, допълниха българските експерти.

Смяната на маркуча се извършва без инструменти, благодарение на комбинацията от патентован процес, програмиран в потребителския интерфейс. Дисплеят предоставя на оператора точни инструкции за стъпките, които трябва да се извършат при подмяна на маркуча, предотвратявайки експлоатационни грешки и спестявайки разходи.

Перисталтичната дозираща помпа е особено подходяща за дозиране на газообразни, абразивни, чувствителни на срязване и силно вискозни течности. „Резултатите от обширни тестове доказват, че DFXa лесно дозира флуиди с вискозитет до 200 000 mPas. При такива високи вискозитети перисталтичните помпи превъзхождат мембранните помпи”, коментираха от българското дружество.

В рамките на няколко минути, подобно на другите дозиращи помпи на ProMinent, DFXa може да бъде свързана към уеб-базираната платформа за управление на течности DULCOnneX. С това облачно-базирано решение процесите на дозиране могат да се наблюдават в реално време, да се избягват престои и да се генерират напълно автоматични отчети. Дигитално свързана, цялата необходима информация за оптимално управление на системата е налична и винаги осигурява оптимални процеси.

А как се сменя маркучът на DFXa перисталтична помпа можете да видите във видеото по-долу.

Източник на снимковия материал: ProMinent, pixabay.com

Тагове: ProMinent, контролно-измервателна апаратура, помпено оборудване, ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ
http://www.prominent.bg