Райкос Тех: Вентилите с пълен ход на Rieger са оптимално решение за продукти с голям вискозитет

21.09.2020 г.4 мин.

Асептичните и хигиенните вентили с пълен ход на Rieger за хранително-вкусовата промишленост са предназначени за продукти с висок вискозитет, например за доматено пюре, конфитюр или смутита. „Изделията имат изцяло цилиндрично бутало и се отварят до 100% от номиналния размер на тръбата. Това не позволява образуването на мъртви пространства във вентила и намалява загубите на налягане до минимум. Предлаганата опционално газонепроницаема изолация гарантира херметичността на уплътнението между зоната, в която преминава продуктът и околната среда“, информираха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която предлага продуктите на Rieger на българския пазар.

Вентилите с пълен ход на Rieger намират приложение в широко разнообразие от отрасли, включително преработка на домати, производство на млечни продукти и козметика и др.

Конструктивни особености

„Корпусът на вентила се изработва от монолитен материал. Конструкцията е без мъртви пространства и е устойчива на агресивни течности. Херметичното уплътнение се постига чрез газонепроницаема изолация. Уплътнението от полиетеретеркетон (PEEK) се отличава с дълъг експлоатационен живот. Вентилите могат също така и да бъдат дренирани“, поясниха от доказаната българска търговска и инженерингова фирма.

Предимства за техническата поддръжка

Вентилите с пълен ход на Rieger се характеризират с максимален жизнен цикъл. Те се почистват и стерилизират лесно на място (CIP/SIP). Модулната система позволява лесна и удобна промяна на задвижването, например от пневматично към ръчно или обратното. Смяната на уплътненията се реализира без специални инструменти. Вентилите гарантират кратки престои и ниски разходи за резервни части. Уплътненията отговарят на изискванията за хранителни продукти и лекарствени средства FDA.

 

Разнообразни опции

Вентилите позволяват най-различни варианти за монтаж. Предлагат се изпълнения с високо качество на повърхностите, включително електрополиране и електронна обратна връзка.

Задвижване

Вентилите се предлагат с пневматичен и с ръчен задвижващ механизъм.

 Технически данни на вентили Rieger
 Материал  Контактен с продукта: 1.4404/AISI 316L
 Опционално: 1.4435/AISI 316L
 Неконтактен с продукта: 1.4301/AISI 304
 Всички вентили се предлагат и от специални сплави като Hastelloy C22, 1.4539 / 904L, 1.4529, AL6XN и др.

 Уплътнения

 EPDM или Viton (възможни и други материали по заявка)

 PEEK за флуиди, съдържащи частици
 Работна температура

 Продължителна експлоатация: 130 °C (EPDM)

 Стерилизация с пара 150 °C (EPDM)
 Налягане  Налягане на затваряне: стандартно изпълнение 6 bar, опционално по заявка 10 bar и по-високо налягане
 Регулиращо налягане: min 6 bar (87 psi)/max 10 bar

 Повърхности

 В контакт с продукт: Ra <0=8 μm, механично полирани

 Без контакт с продукта: Ra <1.6 μm, механично полирани

 Опционално се предлагат повърхности с електрополиране

„Благодарение на дългогодишния си опит и специализирано производство, Rieger е в състояние да предложи подходящия вентил за почти всяко приложение“, коментираха в заключение от Райкос Тех.

Източник на снимковия материал: Райкос Тех, Rieger, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Райкос Тех ЕООД
http://www.raikostech.com/