Новият шлаух на Festo: Атрактивна цена и гъвкава технология на свързване

19.02.2016 г.3 мин.


Водещият немски производител Festo вече предлага шлаух, който може да замени дори тръбопровод от неръждаема стомана, споделиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. Новият шлаух от тефлон тип PTFEN е гаранция за повишена надеждност в процесната автоматизация, категорични са от Фесто.


Новият тефлонов шлаух тип PTFEN от Festo разкрива нови хоризонти на сигурност в химическата, фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост. Със своята FDA-съвместим материал и устойчивост на почти всички химикали той е идеалният свързващ компонент в процесната автоматизация при работни температури до 150 °C, поясниха от Фесто.

 


Благодарение на характеристиките на материалите, от които е изработен, шлаухът осигурява голяма надеждност на процесите в екстремна околна и работна среда в химическата, фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост. Той е издръжлив на висока температура и налягане, FDA-съвместим, без наличие на TSE (Transmissible Spongiform Encephalopathie)/, устойчив на химикали, хидролиза и външни атмосферни условия, което спомага за сигурността на медийния поток. Разходите за почистване също са намалени поради гладката му повърхност, което предотвратява микроби и други активни вещества да полепнат по него.

 

Използването на шлаух тип PTFEN с правилните свързващи елементи от Festo показва своите предимства в различните приложения. Например ферментационни растения в биотехнологичната индустрия, преси за сирене в млечната индустрия, високо-температурни процеси при производството на гума, палмово масло, нефтопреработващата и минна промишленост, металообработването и металургията.


 

Свойствата на материала на шлауха PTFEN позволяват да се използва като заместител на скъпата неръждаема стомана при изграждането на тръбопроводи за сгъстен въздух в областта на химическата промишленост. Той издържа на налягане до 6 бара, температура на работната медия до 130 °C и температура на околната среда до 150 °C.

 

С техническите спецификации на шлауха бихте могли да се запознаете ТУК.


Източник на снимковия материал: Фесто ЕООД

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg