Мари-Бентц: Везната SXS с платформа и дисплей от неръждаема стомана на KERN е разработена за приложение в ХВП

11.07.2022 г.3 мин.

Платформената везна KERN SXS е оптимално решение за индустриални приложения, отличаващи се с тежки експлоатационни условия. Везната притежава здрава и устойчива конструкция, изцяло изработена от неръждаема стомана. „Платформата с гладка повърхност и изчислителният блок на везните SXS не ръждясват и се почистват изключително лесно. Те са подходящи за използване в хранително-вкусовата промишленост и съответстват на непрекъснато повишаващите се хигиенни изисквания в този бранш“, информираха за Инженер.bg от доказаната производствена, инженерингова и търговска компания Мари-Бентц, изключителен представител и сервиз на везните и тегловните системи на KERN за България.

Везните SXS притежава тензодатчик със силиконово покритие и имат степен на защита срещу проникване на прах и водни пръски IP68. Подложната конструкция им придава изключителна устойчивост на огъване, а заземената тегловна плоскост намалява електростатичния заряд. „Новото при везните SXS е, че KERN ги предлага вече и във версия с дисплей, който е с висока разделителна способност“, поясниха от Мари-Бентц.

Стандартното изпълнение на дисплея на SXS е предвидено за стенен монтаж. „Той осигурява отлична видимост на резултатите от претеглянето с височина на цифрите от 55 mm. Ярката подсветка спомага за лесно разчитане на показанията, дори в условия на лошо осветление“, допълниха специалистите от компанията.

„Везните SXS могат да се използват като броячни везни или за изпълнение на рецепти. Благодарение на комуникационните интерфейси RS-232, RS-485 и Bluetooth (опционално), те лесно могат да се свържат към съществуващи мрежи. Това дава възможност за пренос на данни от везната към компютър или принтер“, коментираха от Мари Бентц.

Платформените везни SXS разполагат с електростатичен отводител за защита срещу електростатичен разряд, например за претегляне на електростатично заредени предмети или защита на хора, които работят с везната.

Лесната за използване структура на менюто на KERN предлага възможност за интуитивна адаптация. „Резултатите от претеглянето могат да бъдат разпечатани“, допълниха още от Мари-Бентц.

Източник на снимковия материал: Мари-Бентц, KERN

Тагове: KERN, контролно-измервателна апаратура, Мари-Бентц, тензодатчици, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мари-Бентц
http://www.marie-bentz.com/index.php