Индуматик: Акцент в дистрибуторската среща на Deprag бе свързаността на новите дигитални инструменти

15.01.2021 г.4 мин.

През декември 2020 г. доказаната българска инженерингова и търговска компания Индуматик за пореден път взе участие в международната среща на дистрибуторите и партньорите на Deprag. Събитието за първи път се проведе онлайн, а в него бяха представени иновативни и дигитални решения. „Във фокуса на срещата бяха концепцията Industry 4.0, новите софтуерни решения и продукти, както и развитието и подобряването на текущите системи с цел постигане на съвместимост и свързаност с новите дигиталните инструменти. Deprag Cockpit е името на новата дигитална услуга на компанията, която позволява лесно интегриране на оборудването в съвременните производствени мрежи. С Deprag Cockpit потребителят получава общ преглед на различни като брой и вид настройки за управление на оборудването за завинтване и асемблиране, независимо от неговия производител“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик, която предлага асемблиращата техника на Deprag в България.

Софтуерът помага на служителите да следят производствените данни от различни производствени обекти на компанията, техните производствени линии и свързаните устройства, като ги събират централизирано в Deprag Cockpit. „Дигиталната услуга събира всички производствени данни, свързани с асемблирането и ги представя по структуриран и удобен за потребителя начин. Тя осигурява подробни статистически данни за коефициента на използване и натоварване на оборудването, осъществява мониторинг и подава алармени предупреждения за процесите. Също така анализа и открива тенденции от системните съобщения“, коментираха от Индуматик. Услугата Deprag Cockpit може да бъде конфигурирана локално чрез „Интернет на нещата“. Софтуерът позволява на служителите да наблюдават производствените данни от различни поточни линии. С един поглед те могат да видят дали производството работи безпроблемно или е необходима предприемането на коригиращи действия.

Софтуерът Deprag Cockpit позволява мониторинг и оценка на настройките и резултатите от процесите на завинтване и асемблиране, като предоставя инструменти за анализ, чрез които се постига непрекъсната им оптимизация и идентифициране на тенденциите в тях. „Запазването на нормативни криви и интелигентни алгоритми позволява на потребителя да разпознава потенциалните проблеми на ранен етап. Подробното документиране и автоматичното уведомяване способстват за максимално увеличаване на времето на експлоатация“, допълниха експертите на Индуматик.

Предимства от използването на Deprag Cockpit:

  • Непрекъсната оптимизация на процеса;

  • Максимална експлоатационна наличност чрез анализ на тенденциите и откриване на аномалии;

  • Подробна документация за процеса и устройството на едно място;

  • Максимални икономии на средства чрез установяване на ефективността и ранно идентифициране на възможни проблеми;

  • Интелигентен софтуер: 80% съхранение на данни;

  • Интуитивен HMI интерфейс на всяко устройство;

  • Интегриране на устройства от различни производители.

Източник на снимковия материал: Индуматик, Deprag, pixabay.com

Тагове: Deprag, асемблиране, дигитализация, Индуматик, мониторинг

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Индуматик ООД
http://www.indumatic.com/