Атикс: Новият модерен международен дистрибуционен център на Leuze осигурява още по-бързи и надеждни доставки

21.10.2020 г.5 мин.

През лятото отвори врати новият дистрибуционен център на лидера в областта на оптоелектрониката и системите за идентификация и пренос на данни Leuze, а официалното му откриване се състоя в края на септември 2020 г. Центърът е разположен в Унтерленинген (Unterlenningen), Германия, в близост до централата на Leuze и обслужва филиалите, както и националните и международни клиенти на компанията. Построена в рамките на година, сградата се отличава с модерен дизайн и уникална енергийна концепция и отразява ангажимента на компанията към устойчивост и опазване на околната среда, като същевременно гарантира по-бързи и надеждни доставки“, разказаха пред Инженер.bg от фирма Атикс, която е ексклузивен представител на Leuze за България.

Предпоставка за построяването на дистрибуционния център е стабилният растеж и нарастващата глобална ориентация на фирмата, посочи изпълнителният директор на Leuze, г-н Улрих Балбах.

Господин Балбах допълни още, че бързите срокове за реакция и доставка, както и функциониращите логистични вериги са от решаващо значение, а пандемията от коронавирус отново потвърждава този факт. По думите му компанията се придържа към стабилен курс на инвестиционни решения, а с тази инвестиция отправя ясно послание за своите цели за растеж на международните пазари.

„Дистрибуционният център е изграден върху площ от 4000 m2. Към момента разполага с 40 000 места за касети, а от компанията планират неговото разширяване и развитие. Новата сграда осигурява необходимото пространство за приемане, складиране, комисиониране и изпращане на стоките, както и комфортни работни условия за служителите. Центърът разполага и с автоматизиран склад за малки части с големина 65х10 m и височина 16 m“, споделиха още от фирма Атикс.

Модерни интралогистични системи

Интралогистичните системи в центъра са инсталирани от фирмата клиент на Leuze – Gebhardt Fördertechnik, в качеството ѝ на партньор за вътрешната логистика и са базирани на иновативната технология за поток на материалите. „Като експерти в областта на сензорите, за нас бе важно да използваме наши сензори за процесите на материалните потоци в дистрибуционния център. Интралогистиката е една от основните ни експертни сфери и е важна за нас индустрия“, заяви Ибрахим Зува, директор „Логистика“ и „патрон“ на проекта.

Господин Зува посочи още, че в новия дистрибуционен център е инсталирано широко многообразие от сензори от гамата на компанията, изпълняващи разнообразни задачи, което го превръща в истински шоурум на изключителния интралогистичен опит на Leuze.

С фокус върху екологията и енергийната ефективност

От Leuze са убедени в значимостта на фактори като опазването на околната среда и устойчивостта. „Политиката за опазване на околната среда и качеството е неразделна част от корпоративната стратегия на Leuze. В хода на изграждане на интериорната част, екстериорът на сградата вече бе озеленен, а на външните площи бяха засадени многобройни дървета. Това, също така, позволи и оптималното интегриране на сградата към естествения пейзаж на долината Ленингер“, разказа още г-н Зува.

„Базирайки се на нашата цел да поддържаме максимално ниски емисии на CO2, разработихме уникална енергийна концепция за новия разпределителен център, в съответствие на стандарта KfW55. Сред внедрените решения са LED осветление и фотоволтаична система, генерираща мощност до 220 KWP. Това ни позволява да обезпечим цялото потребление на енергия през летните месеци. За допълнителните ни нужди от външна енергия използваме сертифицирана зелена електроенергия също от възобновяеми енергийни източници“, обясни в заключение Улрих Балбах.

Източник на снимковия материал: Атикс, Leuze Deutschland (Facebook)

Тагове: Leuze, Атикс, интралогистика, сензори

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Атикс ООД
http://www.atics.bg/