Yokogawa Test & Measurement обяви пазарния дебют на нова серия дигитални манометри за широк кръг от приложения

29.10.2019 г.5 мин.


Доказаният японски производител в областта на средства и цялостни системи за измерване и контрол Yokogawa Test & Measurement Corporation обяви пазарния дебют на цифрови манометри MT300. Новата продуктова серия е наследник на добре познатите модели от гамата MT200. „Цифровите манометри от серията MT300 се отличават с редица подобрения, в които влиза и удължен гаранционен срок по отношение точността на измерване. Те могат да бъдат използвани в широк спектър от приложения, като калибриране на измервателни уреди, разработване и производство на електронни устройства и при техническо обслужване и ремонт на различно оборудване“, съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България.С все по-нарастващата необходимост от съответствие с различни стандарти, използвани при разработването на нови продукти и в производствените процеси, измервателните уреди се налага да бъдат калибрирани по-често. Освен това, тъй като периодично се събират данни за контрола на качеството, е необходимо да се подобри управлението на събраните данни. На основата на дългогодишния си опит в областта на устройствата за измерване на налягане, Yokogawa Test & Measurement разработи нова серия цифрови манометри с подобрена производителност и нови функции, които отговарят на най-новите нужди на клиентите.


Характеристики на продуктите от серията MT300


1. Поддръжка на различни диапазони на налягането за разнообразни приложения


Серията MT300 се състои от манометри за измерване на свръхналягане, абсолютно налягане и диференциално налягане, които покриват девет различни диапазона: от 1 kPa диференциално налягане до свръхналягане от 3500 kPa, което ги прави подходящи за голям кръг от приложения. Серията обхваща:

 - Модел за измерване на свръхналягане: 4 диапазона (10 kPa, 200 kPa, 1000 kPa и 3500 kPa);

 - Модел за измерване на абсолютно налягане: 1 диапазон (130 kPa);

 - Модел за измерване на диференциално налягане: 4 диапазона (1 kPa, 10 kPa, 130 kPa и 700 kPa).


2. Висока точност и дългосрочна стабилност


Както при серията MT200, дигиталните манометри от серията MT300 са оборудвани със силициев резонансен сензор на Yokogawa, който е нечувствителен към температурни промени и притежава добра дългосрочна стабилност и висока повторяемост на измерванията, което гарантира прецизни и надеждни резултати. „Благодарение на отличната стабилност, която цифровите манометри MT300 демонстрират през годините, гаранционният им период по отношение на точността на измерване на налягането е удължен от шест месеца на една година“, поясниха от Йокогава България.Манометрите се характеризират с:

 - Относителна точност на измерване на налягането*: 0.01%;

 - Гаранционен срок за точност на измерване на налягането: 12 месеца.

* Съгласно работния стандарт на Yokogawa.


3. Подобрена функционалност


За по-голяма точност и намаляване на грешката при измерване на налягане и калибриране, дигиталните манометри MT300 притежават опция, която увеличава разделителната способност на дисплея с една цифра. Също така, могат да бъдат измервани синхронно до четири устройства, чиято точност се повишава по такъв начин, че да се елиминира варирането на стойностите, когато измерванията се извършват при променливо атмосферно налягане. Освен това, цифровите манометри MT300 се предлагат с портове GP-IB, USB и Ethernet за по-добра връзка с персоналните компютри. Всички тези подобрения допринасят за повишена ефективност при събирането на данни и калибрирането на устройствата.


Основни целеви пазари и области на приложение


Дигиталните манометри серия MT300 са предназначени за калибриращи лаборатории, търговски услуги по калибриране, производители на автомобили, домакински уреди и медицински изделия, услуги за поддръжка на инсталации и др.


„Новите дигитални манометри се използват при разработката на стандарти за калибриране, стандарти за производство/технически контрол, както и като инструменти при разработването на устройства, полеви инструменти за калибриране и поддръжка“, коментираха в заключение от Йокогава България.


Повече информация за Йокогава България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Йокогава България, Yokogawa

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Йокогава - Клон България
https://www.yokogawa.com/eu/