WAGO представя нов четириканален модул с висок „имунитет” срещу смущения в измерването на сигнала

04.09.2018 г.3 мин.

Световно признатият производител на продукти за електротехниката, електрониката, сградната и индустриалната автоматизация WAGO Kontakttechnik представи нов четириканален AI 750-471 модул, част от изпитаната система WAGO-I/O-SYSTEM 750, съобщиха за Инженер.bg от българското представителство на фирмата. „Модулът разполага с четири аналогови входа, които са галванично разделени, което го прави оптимално решение за приложения, в които е необходим висок „имунитет” срещу смущения при измерването на сигнала”, допълниха от ТП ВАГО Контакттехник.

 

Наличието на четири галванично разделени аналогови входа прави AI 750-471 особено подходящ за употреба там, където възникват смущения, най-често поради разлики в потенциала. „Типични такива случаи се наблюдават в корабоплаването или в обекти, позиционирани в офшорни зони. В подобни приложения разлики в потенциалите най-често възникват поради наличие на собствена ел. мрежа в корабите или съдовете, които превозват оборудване и суровини”, коментираха от компанията. „Новият модул AI 750-471 на WAGO е създаден специално, за да предотврати аномалиите, причинени от смущения в аналоговите сигнали, които могат да доведат до грешки в управлението на процесите”, допълниха от ТП ВАГО Контакттехник.

 

Четирите галванично разделени аналогови входа на модула са с 16 битова резолюция, което дава предимство при управление и регулиране на прецизни процеси. „Освен това входовете са разработени като универсални, така че всеки един от тях може да се настрои индивидуално като токов или напреженов”, допълниха специалистите. „Тази възможност прави модулите изключително гъвкави и позволява използването на само един модул за почти всеки аналогов сензор“, поясниха от ВАГО.

 

Системата WAGO-I/O-SYSTEM 750 обхваща повече от 500 различни модула. Тя е подходяща за автоматизация не само на промишлени процеси, но и на сгради, критични приложения за безопасност, телеконтрол, дори и във взривоопасни зони.


 

Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: ТП ВАГО Контакттехник

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg