SpaceCAD: Siemens подпомага американските военновъздушни сили с цифрови възможности за управление на жизнения цикъл (PLM)

09.02.2021 г.3 мин.

Teamcenter, част от портфолиото на Xcelerator на Siemens Digital Industries, е модерно, отворено и адаптивно решение за управление на жизнения цикъл на продукта (PLM). „Американските военновъздушни сили (ВВС) избраха софтуера на Teamcenter на Siemens като основна информационна система, за да подкрепят своята дигитална стратегия за придобиване на технологии за поддържане на критичните системи за всички свои дейности. Изборът на Teamcenter за корпоративен стандарт на ВВС е последващ на договор от 2019 г. за безсрочна доставка за 24.6 милиона долара на продукти от Siemens за лицензиране, развитие и поддръжка“, съобщиха за Инженер.bg от фирма SpaceCAD, която е официален партньор и представител на продуктите и услугите на Siemens Digital Industries за България.

Чрез използването на Xcelerator — интегрираното портфолио от софтуер, услуги и платформа за разработка на приложения на Siemens — Министерството на отбраната и авиокосмическата и отбранителната индустрия могат да интегрират различни хранилища с програмни данни и ефективно да споделят подробности за производителността на продукта по всяко време и от всяко място. 

Повече информация за Siemens Teamcenter може да намерите на сайта на СпейсКАД, официален представител на Siemens за България. 

„Невероятно се гордеем, че подкрепяме военновъздушните сили с набор от инструменти, които помагат за тяхното цифрово развитие и фундаментално подобряват начина, по който те могат да разполагат с по-голяма скорост и пъргавина“, коментира Тина Долф, президент и главен изпълнителен директор на Siemens Government Technologies (SGT).

SGT — специализираният доставчик на продукти, технологии и софтуер на Siemens за държавни организации, полага фокусирани усилия за прилагане на натрупания опит в индустриите чрез цифрови близнаци и бързо прототипиране в полза на цялото Министерство на отбраната (DoD). 

„Предоставяйки на ВВС и други отбранителни агенции стабилно корпоративно PLM решение, чувствителните към времето данни могат да бъдат достъпни през най-ранните фази на жизнения цикъл на системата. Това води до по-ниски оперативни разходи, по-малък брой прекъсвания и като цяло подобрена готовност“, поясниха от водещата българска компания СпейсКАД. 

Източник на снимковия материал: SpaceCAD, Siemens Digital Industries

Тагове: CAD/CAM софтуер, Siemens Digital Industries Software, SpaceCAD, проектиране