ЦПУ системата 30i-B Plus на FANUC създава нов стандарт за интелигентна производителност

18.06.2020 г.5 мин.

In Macedonian   

FANUC обяви пазарния дебют на най-новата си серия ЦПУ системи 30i-B Plus, която е подобрена в посока постигане на висока скорост, изключително висока прецизност и висококачествена обработка. „Новите ЦПУ управления 30i-B Plus комбинират в себе си усъвършенстван интегриран хардуер и над 250 софтуерни функции. Те използват най-новите технологии за управление на FANUC, чрез които се постига максимална ефективност“, съобщиха за Инженер.bg от ФАНУК България.


„Използваната в 30i-B Plus технология Fine Surface подобрява качеството на повърхността на обработваните детайли, докато технологията Fast Cycle Time съкращава времето за изпълнение на програмата за обработка, намалява времето на цикъла и подобрява производителността на машината. Интегрираната технология 5-Axis опростява обработката по петте оси, като стимулира оператора да използва пълната функционалност на машинното оборудване“, допълниха от българския офис на FANUC.


Стандартното изпълнение на 30i-B Plus вече включва функции за персонализиране, което предоставя много възможности на производителите на машинно оборудване при конфигуриране според приложението. Например FANUC Picture предоставя богат набор от функции и инструменти за опростяване на проектирането, както и за използване на персонализирани интерфейси човек-машина (HMI) за ЦПУ системите на FANUC. Функцията Macro Executor улеснява интегрирането в 30i-B Plus на нови функционалности като специални технологични цикли. C-Language Executor дава възможност на оператора да създава приложни програми, използвайки C език за програмиране. Това позволява гъвкаво персонализиране на 30i-B Plus и отваря пътя към индивидуални решения.


Използването на роботи при зареждането и изваждането на детайлите от обработващите центри подобрява производителността. ЦПУ системата 30i-B Plus поддържа QSSR интерфейс – „Бързо и лесно роботизиране на процес“ – за свързване на ЦПУ управлението и робота. С помощта на този интерфейс към един робот могат лесно и бързо да се свържат до четири обработващи центри с ЦПУ управление на FANUC. „Всичко, което е необходимо за комуникацията, е един Ethernet кабел. Предвидени са функционални блокове за по-бързо създаване на логическите схеми, а функционалните указания помагат при процеса на настройка“, поясниха от ФАНУК България.В стандартното изпълнение на 30i-B Plus вече е включена и поддръжката на много важни функции. Например функциите за безопасност помагат да се избегнат повреди на машината, а тези за защита предотвратяват неоторизиран достъп. Паметта е увеличена, за да побере по-голям брой и по-големи програми, като същевременно осигурява увеличена гъвкавост при конфигуриране на незадължителните функции. В стандартното изпълнение са включени още много функции за машинната обработка, функции на шпиндела и координатните системи за обработвания детайл. Освен това програмното обезпечение и инструменталната екипировка предлагат опционални функции за различни обработки, например за фрези или стругове, което улеснява избирането и поръчването на правилните функции за съответната обработваща машина.ЦПУ системата 30i-B Plus вече разполага с допълнителен многофункционален Ethernet порт, който е наличен на всички устройства. Той може да бъде използван за индустриални Ethernet интерфейси, например Profinet IO или EtherNet/IP, както и като допълнителен Ethernet порт при преминаване към среда на IoT. ЦПУ системата 30i-B Plus има усъвършенстван дисплей, който е с плосък дизайн и режим за нощна цветова схема, както и двуточков сензорен екран за мултисензорно управление.


„Тази уникална комбинация от характеристики превръща 30i-B Plus в еталон за интелигентна производителност и автоматизирано производство“, заявиха в заключение от ФАНУК България.


Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/