Филтър-регулатори на Festo за ниски температури и устойчивост на корозия

29.07.2019 г.3 мин.

Обработката на компресиран въздух в тежките експлоатационни условия на процесната индустрия изисква използването на здрави филтър-регулатори, които отделят кондензиралите водни пари и регулират сгъстения въздух. „Според нуждите на потребителите относно използвания материал и в зависимост от температурата на околната среда, Festo предлага подходящ филтър-регулатор. Той е за температури до -40 °C с корпус с алуминиево покритие или от неръждаема стомана за температури до -60 °C“, съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.Филтър-регулаторите тип LFR -... - EX4 с корпус с алуминиево покритие могат да се монтират в контролно табло или директно в полеви условия. Те се характеризират с високата си устойчивост срещу корозия и работа в екстремни температури от -40 °C до +80 °C. Филтър-регулаторите са предназначени за номинален дебит на потока 3400 l/min.

 

 


Компонентите на филтър-регулаторите PCRP са изработени от висококачествена неръждаема стомана 316L. Този тип устройства намират приложение в райони с екстремни температури до -60 °C и са предвидени за номинален дебит на потока от 4100 l/min.


„И двете изпълнения отговарят на изискванията на ATEX за зони 1 и 21, като и двете серии могат да се използват и в циркулационни кръгове, свързани с безопасността, със степен на безопасност до SIL 2“, поясниха в заключение от българския офис на световния лидер в областта на автоматизиращата техниката и техническите решения Festo.


Повече информация за Фесто ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Festo, Фесто ЕООД

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg