Вдъхновяващо пътуване в света на откритията с новия брой на списание „Тенденции в автоматизацията“ на Festo

16.02.2017 г.4 мин.

Утвърденият производител на комплексни решения за автоматизация Festo публикува ново издание на фирменото си списание „Тенденции в автоматизацията“ (Trends in automation), съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД. В него са представени последните технологични постижения, връзките между природата и науката, практическите проучвания от най-големите заводи в света и още много други интересни новини и събития от завладяващия свят на инженеринга и автоматизацията.


Основен фокус в най-новия брой на „Тенденции в автоматизацията“ са заобикалящите ни пространства. „Човешкият вид винаги се е удивлявал от идеята за пространството. Макрокосмическо или микрокосмическо, под или над, отворено или затворено – хората жадуват да изследват и да разберат какво се крие зад него, къде лежат неговите граници и се опитват да разбулят мистерията на неизвестното по всевъзможни начини. Именно този начин на размисъл кара и служителите на Festo да бъдат лидери при иновациите в автоматизацията“, поясниха от фирмата.

 

Като изследователска компания, Festo дава на своя екип от специалисти свободата, от която се нуждаят, за да насочат своите познания и утопични мисли към „завладяване“ на необятното пространство. Това е важна предпоставка при реализацията на последните няколко бионични проекта като автономно летящите сфери (FreeMotionHandling) и решетъчна структура от роботизирана предачна нишка (3D Cocooner), подробно описани в изданието на корпоративния журнал.


Електромагнитният разпределител тип VUVG е решението за нарастващото търсене за пространство, за което също бихте могли да прочетете в списанието. „Нашите експерти опаковаха пневматиката с високоенергийна плътност в компактен разпределител при индустриалните шевни машини, произведени от Dürrkopp Adler, VUVG за пореден път демонстрира огромните ползи, които пневматиката може да предложи в областта на автоматизацията“, коментираха още от Фесто ЕООД.

 


„За да увеличи производителността на своите клиенти, технологичният лидер Festo модернизира някои от производствените си заводи в Европа, Америка и Азия. Учебни пространства, интегрирани в новото индустриално предприятие Scharnhausen, също спомагат за постигане на тази цел. Там екипът от специалисти на Festo, комбинирайки теория и практика, буквално изследва и завладява новите пространства“, заявиха в заключение от българското дружество.

 


Повече за актуалните теми и впечатляващи тенденции в сферата на автоматизацията бихте могли да прочетете в последния брой на Trends in automation от ТУК.


Информация за Фесто ЕООД – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Фесто ЕООД, Festo

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg